Azi: € 19,2607 lei 0,0742 $ 17,8258 lei 0,0539

MAIB: stabilitatea băncii este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic

MAIB: stabilitatea băncii este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic Sursa foto: maib.md

Imaginea Moldova Agroindbank este un activ extrem de valoros, consolidat de-a lungul anilor prin acţiunile pe care echipa le întreprinde zilnic, prin multitudinea proiectelor financiare, economice şi sociale implementate an de an, şi prin încrederea cu care ne investesc clienţii, partenerii şi acţionarii noştri.

În ultimul timp banca, precum şi acţionarii băncii sunt supuşi unei campanii de denigrare, bine-orchestrate, bazate pe declaraţii false şi manipulatoare lansate în spaţiul public. Diseminarea acestora prin intermediul unor instituţii media prezintă riscul de prejudiciere a imaginii băncii.

Pentru MAIB relaţia cu clienţii este prioritară. În cazul casetelor de siguranţă, din 81 de persoane afectate, majoritatea au fost pe deplin satisfăcute de acțiunile întreprinse de bancă, inclusiv oferirea unei compensaţii de până la 500 mii de lei pentru fiecare client. Există un grup de aproximativ 15 persoane, care au ales să protesteze și le respectăm acest drept. În același timp, acestui protest s-au alăturat protestatari "profesioniști", care se folosesc de atenția mediatică pentru a-şi promova propria agendă. Alții pretind că reprezintă drepturile grupului de protestatari, dar de fapt, lansează declarații calomnioase și false despre MAIB. Banca nu poate accepta maniera în care reprezentantul grupului, dl Veaceslav Şevciuc - care nu este păgubit în cazul casetelor de siguranță și care deşi s-a prezentat drept avocat, nu a întreprins nicio acțiune judiciară în privința băncii, ci doar acțiuni de PR negativ - atacă businessul cu declaraţii false, manipulatoare şi defăimătoare.

Pornind de la faptul că MAIB este unul din pilonii de bază ai sectorului financiar-bancar, stabilitatea căruia este de importanţă majoră pentru întregul sistem economic al statului, dar şi ţinând cont de faptul că imaginea băncii aparţine şi clienţilor, şi partenerilor băncii, banca declară că nu mai poate tolera o astfel de abordare.

În aceste circumstanţe, banca anunţă că a fost luată decizia de a iniţia, în temeiul prevederilor Legii cu privire la libertatea de exprimare nr. 64/2010, procedura de apărare a onoarei şi demnităţii MAIB prin înaintarea unei cereri prealabile în adresa dlui Veaceslav Şevciuc, prin care se solicită o plată simbolică a daunelor morale în mărime de un leu și aducerea scuzelor publice pentru declaraţiile denigratoare la adresa MAIB. În cazul în care dl Şevciuc nu va îndeplini cele solicitate prin cererea prealabilă, MAIB se va adresa instanţelor de judecată în ordinea stabilită de legislaţia în vigoare.

Sursa: maib.md

Noutăți similare