Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

Horia Ciorcilă (Banca Transilvania): “Dorim să replicăm în Republica Moldova modelul de business BT”

Horia Ciorcilă (Banca Transilvania): “Dorim să replicăm în Republica Moldova modelul de business BT” Sursa foto: bankingnews.ro

Declarația aparține dlui Horia Ciorcilă (foto), Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, și a fost făcută după anunțul băncii din România de a achiziționa 39% din acțiunile Victoriabank.

“Suntem încântați să ne alăturăm BERD-ului și celorlalți acționari în demersul de a dezvolta piața bancară locală și de a susține economia din Republica Moldova. Dorim să replicăm modelul de business BT, succesul pe care îl avem în România. Victoriabank este o bancă solidă, bine poziționată pe piața bancară din Republica Moldova. Vedem potențial de creștere pe liniile de business pe care în mod tradițional Banca Transilvania are o bogată expertiză – IMM, retail, microcompanii – precum și în ceea ce privește serviciile financiare digitale. Pentru planul nostru ambițios ne bazăm inclusiv pe continuarea și dezvoltarea colaborării strategice cu partenerii noștri tradiționali” – declară Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania.

Amintim că în seara zilei de ieri, 07 noiembrie 2017, Banca Transilvania și-a anunțat dorința de achiziționa un pachet de acțiuni (39%) al Victoriabank.

Informația a fost confirmată și de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care printr-un comunicat anunță că își unește forțele împreună cu Banca Transilvania pentru a deveni acționari majoritari la Victoriabank.

Sursa: bancatransilvania.ro

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...