Azi: € 19,0909 lei 0,1177 $ 17,6425 lei 0,0482
Mâine: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Grupul ProCredit și-a vândut subsidiara din Bolivia după 24 de ani de activitate

Grupul ProCredit și-a vândut subsidiara din Bolivia după 24 de ani de activitate Sursa foto: wikiwand.com/de/ProCredit_Holding

ProCredit Holding a anunțat astăzi, 16 decembrie 2016, despre încheierea tranzacției de vânzare a subdiviziunii sale din Bolivia - Banco PyME Los Andes ProCredit S.A.

Cumpărătorul este una din băncile locale - Banco Mercantil Santa Cruz S.A. (BMSC). Tranzacția a vizat 100% din acțiunile băncii și a fost aprobată de către autoritățile locale (regulatorul).

Cu această ocazie, domnul Gabriel Schor, membrul board-ului ProCredit Holding, a declarat:

“Suntem mulțumiți că am ajuns la o înțelegere cu Banco Mercantil Santa Cruz. Începând cu anul 1992 de la fondarea instituției, am jucat un rol de “pionerat” în deservirea întreprinderilor mici și mijlocii din Bolivia. Astăzi Banco PyME Los Andes ProCredit este partenerul lider al întreprinderilor din Bolivia. Avem încrederea că noua structură organizațională va oferi perspective excelente clienților și angajaților noștri. Tranzacția este în conformitate cu revizuirea strategică a unor piețe din America de Sud și accentuează modelul nostru de business în calitate de Hausbank pentru întreprinderile mici și mijlocii cu focusul pe Europa de Sud-Est și Europa de Est.”

Grupul ProCredit are sediul central la Frankfurt (Germania) și operează în mare parte în piețele atractive din Europa de Sud-Est și Europa de Est. De asemenea grupul este prezent în Germania și America de Sud.

La data de 30 septembrie 2016 activele totale ale grupului erau estimate la 6 miliarde de euro.

În Republica Moldova, grupul ProCredit este prezent începând cu anul 2007, prin intermediul băncii ProCredit Bank.

Sursa: procredit-holding.com / bancamea.md

Noutăți similare