(foto, video) Uitați de PIN-uri! MasterCard și Zwipe lansează în 2015 primul card contactless cu amprentă digitală

(foto, video) Uitați de PIN-uri! MasterCard și Zwipe lansează în 2015 primul card contactless cu amprentă digitală Sursa foto: mastercard.com

MasterCard și Zwipe au anunțat parteneriatul pentru lansarea primului card contactless din lume care va avea integrat amprenta digitală, relatează un comunicat al companiei.

Cardul de plată Zwipe MasterCard este primul card cu amprenta digitală ce a fost autentificat. El conține un sensor biometric și tehnologia Zwipe de autentificare biometrică care păstrează datele deținătorului cardului. De asemenea conține elementul de certificare EMV și aplicația contactless a MasterCard.

Este primul card care combină securitatea autentificării biometrice cu viteza și comoditatea plăților fără contact. Amprenta digitală se păstrează direct pe card, nu în vre-o bază de date externă. După activarea prin simpla scanare a amprentei digitale, cardul Zwipe MasterCard poate fi utilizat pentru plăți contactless. Autentificarea biometrică înlocuiește introducerea PIN-ului, iar aceasta permite deținătorilor cardurilor să facă plăți de orice valoare, spre deosebire de alte carduri contactless care au limite la astfel de plăți.

Zwipe lucrează acum la următoarea generație a acestui tip de card, care va fi compatibil cu toate POS-terminalele și va fi gata pentru lansare în 2015. Noul card va obține energia necesară (se va încărca) de la terminalele de plată, fără să fie nevoie de baterie (cum este actualul card).

Ajay Bhall, președintele Entreprise Security Solutions la MasterCard:

“Noi credem că ar trebui să putem să ne identificăm fără parole sau coduri PIN. Autentificarea biometrică ne poate ajuta să atingem acest scop. Provocarea noastră este să asigurăm prin tehnologia dată securitate, simplitate și comoditate clienților. Prima încercare a Zwipe este una importantă și rezultatele sunt foarte încurajatoare.”

Kim Humborstad, fondatorul și CEO-ul Zwipe:

“Feedback-ul la testele noastre cu Sparebanken DIN este foarte pozitiv. Deținătorilor cardurilor le place ușurința cu care se utilizează cardul cu această opțiune de securitate. De asemenea avem reacții extreme de pozitive de la retaileri care au participat la proiectul-pilot.”

Vedeți în continuare imagini video cu cardul Zwipe MasterCard.

Sursa: mastercard.com

Noutăți similare

Decembrie de poveste cu maib și Mastercard

În decembrie, maib și Mastercard te invită să îmbrățișezi feeria sărbătorilor și îți promit o lună de poveste, cu o mulțime de surprize, ca să te bucuri din plin ...