Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

FinComBank felicită IFAD cu prilejul a 15 ani de activitate în Moldova

FinComBank felicită IFAD cu prilejul a 15 ani de activitate în Moldova Sursa foto: fincombank.com

Zilele acestea am participat la Conferința jubiliara a IFAD. Am fost încântați de istoriile de succes a antreprenorilor care au beneficiat de acest proiect. Au fost prezentate rapoartele anilor trecuți în care s-a văzut clar dinamica investițiilor în active materiale pe termen lung, care a crescut de 40 de ori. Din 3600 de investiții, 2400 au fost acordate întreprinderilor micro, iar restul 1200 au fost acordate IMM-urilor și anume în domeniul agriculturii. În topul clasamentului după numărul de investiții sunt raioanele: Briceni, Edineț, Dondușeni, Ialoveni, Hîncești. 

FinComBank colaborează cu IFAD începând cu anul 2003. Până la momentul actual am finanțat 552 de proiecte, ceea ce constituie 25% din numărul total de credite acordate IMM-urilor, în MDL, USD, EUR în suma 295 717 695 MDL, inclusiv cu componentă de grant.

Aducem sincere felicitări Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD). 

Apreciem tot ceea ce faceți pentru Moldova, și Vă mulțumim pentru tot efortul depus pentru dezvoltarea afacerilor mici, business-ului agricol, pentru ridicare nivelului de trai și reducerea sărăciei atât în mediul rural cât și în cel urban.

Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD), este o agenţie specializată a Naţiunilor Unite, fondată în 1977 ca un organism internaţional financiar multilateral, dedicat eradicării sărăciei şi dezvoltării economice în mediul rural al ţărilor în curs de dezvoltare.

Republica Moldova a aderat la Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) în anul 1996, ulterior implementând mai multe programe, iar din 2014 a fost lansat Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă (IFAD VI) din care face parte și FinComBank. Proiectul va fi implementat în Moldova până în anul 2020 și are un caracter național, este implemementat în toate localitățile Republicii Moldova, cu excepția mun. Chișinău, mun. Bălți și a Unităților Administrativ-Teritoriale din stînga Nistrului.

Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor săraci din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența:

•  de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice

•  de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile

•  de a spori productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață.

FinComBank. Într-un pas prin viață.

FinComBank este banca orientată spre finanțarea business-ului mic și mijlociu. Coeficientul creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii constituie 65,46% din portofoliu total de credite.

FinComBank pune la dispoziţia clienţilor săi deservirea conturilor, linii de credit, credite investiţionale şi pentru completarea mijloacelor circulante, pachete salariale, credite de consum, depozite cu dobânzi atractive, internet banking, carduri bancare şi alte produse.

Pentru detalii vă puteți adresa:

Oficiul Central FinComBank S.A.

mun. Chişinău, str. A. Puşkin 26,

tеl. 022 26-99-32

Web site: www.fincombank.com

Sursa: fincombank.com

Noutăți similare