Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Experienţa Centrului „MAIB Studio Avanti” – un exemplu de succes studiat de reprezentanţii mai multor ţări

Experienţa Centrului „MAIB Studio Avanti” – un exemplu de succes studiat de reprezentanţii mai multor ţări Sursa foto: maib.md

„MAIB Studio Avanti” şi la Erevan. Recent în Armenia s-a desfăşurat “Forumul inițiativelor inovative în angajarea tinerilor și antreprenoriat din cadrul țărilor Parteneriatului Estic”, iar reprezentantul Moldova Agroindbank a fost invitat pentru a prezenta practica de succes de implicare a sectorului bancar în susţinerea tinerilor prin organizarea unui Centru dedicat pentru şi despre tineri.  

Evenimentul a adunat reprezentanți ai Guvernului, mediului de afaceri și ONG-uri  din Armenia, Georgia şi Moldova, care au drept misiune dezvoltarea politicilor, programelor, proiectelor pentru integrarea economică a tinerilor.

„Experienţa „MAIB Studio Avanti” a provocat interes din perspectiva implicării unei bănci comerciale în susţinerea tinerilor din ţară prin programele de curs desfăşurate şi prin platforma oferită, Centrul devenind un loc de întâlnire pentru tineri. Un asemenea Centru este o iniţiativă nemaiîntâlnită în ţările din regiune, iată de ce subiectele referitor la aspectele organizatorice, programe şi politica de responsabilitate socială corporativă a MAIB au suscitat interesul audienţei. Am fost apreciaţi ca un exemplu de succes de ţările participante, iar acesta este încă un argument că tot ceea ce realizăm în cadrul Centrului este valoros şi vom continua să oferim tinerilor experienţe de calitate şi informaţii de valoare”, a declarat Marina Covalciuc, manager dezvoltare şi evaluare randament în cadrul Moldova Agroindbank.

„MAIB Studio Avanti” a fost înfiinţat în noiembrie 2017, iar între timp peste 500 de copii şi tineri au participat la cursurile organizate de experţii bancari. Acestea sunt axate pe subiecte de educaţie financiară, atragerea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii, produse bancare inovative pentru antreprenori, precum şi leadership şi orientare în carieră.

Activitatea Centrului se înscrie în politica de responsabilitate socială corporativă a Moldova Agroindbank, în cadrul căreia banca susţine un şir de proiecte educaţionale şi economice pentru tineri, cum ar fi „Burse pentru Viitorul Tău”, „Burse de Merit”, Concursul Naţional de Business Planuri pentru Tineri, Săptămâna Educaţiei Financiare etc. 

„Forumul inițiativelor inovative în angajarea tinerilor și antreprenoriat din cadrul țărilor Parteneriatului Estic” este organizat în cadrul proiectului ”Sprijinirea participării economice a tinerilor excluși din țările Parteneriatului Estic - STEP”, implementat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Asociația Tinerilor Progresiști din Armenia și organizația SYSCALL din Georgia, fiind susținuți, prin grant, de către Forumul Societății Civile din Parteneriatul Estic.

 

Sursa: maib.md

Noutăți similare