Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Directorul financiar al Băncii Mondiale refuză o parte a bonusului anual din cauza nemulțumirii angajaților

Directorul financiar al Băncii Mondiale refuză o parte a bonusului anual din cauza nemulțumirii angajaților Sursa foto: lopinion.fr

Directorul financiar al Băncii Mondiale a precizat că va refuza restul bonusului care i se cuvine pentru acest an. Decizia sa are legătură cu nemulțumirile angajaților, vizați de disponibilizări si reduceri de buget, scrie manager.ro.

Bertrand Badre (foto), CFO-ul Bancii Mondiale, care a promovat o mare parte din reforma costurilor în instituția globală, refuză un bonus ce ar fi urmat să ajungă la 94.000 dolari până la sfârșitul anului. Badre a început să primească bonusul anual de $94.000 din ianuarie, aceasta însemnând că el deja a încasat $70.000. Directorul financiar va renunța la restul bonusului, afirmă instituția.

Conform raportului Băncii Mondiale, pentru anul precedent salariul anual a lui Bertrand Badre a constituit $379.000.

Președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a lăudat decizia lui Badre. Un purtător de cuvânt al Băncii Mondiale a confirmat informațiile pentru CNBC.

Instituția a început să diminueze costurile, aceasta fiind o etapă a procesului de reorganizare prin care Kim dorește să eficientizeze activitatea Băncii Mondiale. Pe de alta parte, schimbările structurale au generat îngrijorări în rândul angajaților Băncii Mondiale, care s-au speriat de tăierile bugetare și disponibilizările anunțate, managementul defectuos și lipsa generală de informații.

Într-o întâlnire avută recent cu personalul băncii, Kim a vorbit despre progresul instituției din ultimele luni, referindu-se și la alocarea unui fond de 400 milioane dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola. Kim a precizat însă ca are nevoie de mai mult timp pentru a asculta nemulțumirile angajaților.

Sursa: manager.ro

Noutăți similare

La Victoriabank salariul tău prinde valoare

Produsul unic „Adu-ți salariul la Victoriabank” conține un set de avantaje și gratuități care oferă valoare atât banilor, cât și modului în care aceștia sunt gestionați ...