Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024

Conducerea BNM a participat la Washington la ședințele de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale

Conducerea BNM a participat la Washington la ședințele de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale Sursa foto: bnm.md

Delegația Republicii Moldova, condusă de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a participat la Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 8-14 aprilie 2019, la Washington.

Discuțiile s-au axat pe aspecte de importanță globală, inclusiv perspectivele economice, stabilitatea financiară, dezvoltarea economică și eficacitatea ajutorului reciproc, anunță un comunicat de presă al BNM.

În cadrul vizitei, oficialii moldoveni au avut întrevederi cu reprezentanți de rang înalt ai FMI și Băncii Mondiale referitor la implementarea programului cu Fondul Monetar Internațional, precum și progresul reformelor economice și bancare în țara noastră. La fel, s-au desfășurat întruniri cu oficiali ai Comisiei Europene, ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și ai Băncii Europene de Investiții.

Delegația moldovenească a mai avut întrevederi bilaterale cu:

  • Mitsuhiro Furusawa (director general adjunct al FMI);
  • Poul Thomsen (director al Departamentului european al FMI);
  • Anthony De Lannoy (director executiv al FMI pentru Moldova);
  • Cyril Muller (vicepreședinte al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală);
  • Elena Flores (director al Comisiei Europene pentru relații economice internaționale);
  • Georgina Baker (vicepreședinte al IFC pentru America Latina, Caraibe, Europa și Asia Centrală).

Concomitent, ministrul Finanțelor, Ion Chicu, și guvernatorul BNM, Octavian Armașu, au discutat la Departamentul de Stat SUA cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, George Kent. Părțile au efectuat o trecere în revistă a progreselor, din ultimii 3 ani, ale Guvernului Republicii Moldova și Băncii Naționale a Moldovei în domeniile bugetar-fiscal și financiar-bancar. În context, oficialii moldoveni au mulțumit pentru sprijin în implementarea reformelor în aceste domenii. La rândul lor, reprezentanții Departamentului de Stat SUA au salutat rezultatele obținute de Republica Moldova în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar. George Kent a exprimat suportul continuu al SUA pentru modernizarea Republicii Moldova.

În cadrul vizitei la Washington, delegația moldovenească a avut ocazia să informeze comunitatea de afaceri din SUA, oficialii guvernamentali, reprezentanții organizațiilor financiare internaționale și ai centrelor analitice, corpului diplomatic despre evoluțiile mediului de afaceri din țara noastră. Participanții au apreciat înalt reformele din sectorul financiar, au recunoscut creșterea economică înregistrată de Republica Moldova și competitivitatea țării în regiune.

Din delegația Republicii Moldova au mai făcut parte:

  • Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al BNM;
  • Cristina Harea, viceguvernator al Băncii Naționale;
  • Tatiana Ivanicichina, Secretar de Stat al Ministerului Finanțelor.
Sursa: bnm.md

Noutăți similare