Azi: € 19,5605 lei 0,0232 $ 17,1569 lei 0,0105
Mâine: € 19,5511 lei 0,0094 $ 17,1418 lei 0,0151

Deutsche Bank a efectuat o plată eronată de 28 de miliarde de euro

Deutsche Bank a efectuat o plată eronată de 28 de miliarde de euro Sursa foto: stansberrychurchouse.com

Deutsche Bank a efectuat recent o plată eronată de 28 de miliarde de euro către casa de cliring Eurex, în cadrul unor tranzacții zilnice cu instrumente derivate, scrie profit.ro cu referire la Bloomberg. 

Transferul de bani a avut loc la circa o săptămână înainte de Paștele catolic, în timp ce Deutsche Bank efectua o ajustare zilnică a garanțiilor. Suma, mult mai mare decât cea care ar fi trebuit trimisă, a ajuns într-un cont al casei de cliring Eurex a Deutsche Boerse.

Eroarea, care a avut loc în ultimele zile ale mandatului directorului general John Cryan, a fost identificată rapid și nu a produs niciun prejudiciu financiar. Episodul ridică însă noi semne de întrebare legate de procesele de risc și control ale băncii, despre care Cryan afirma că au fost îmbunătățite.

”A fost o eroare operațională în transferul de garanții între conturile principale ale Deutsche Bank și contul casei de cliring Eurex a Deutsche Boerse. Eroarea a fost identificată în câteva minute și a fost rectificată. Am analizat riguros motivele care au dus la apariția acestei erori și am luat măsuri pentru a preveni repetarea ei”, a scris într-o declarație pe email un purtător de cuvânt al Deutsche Bank, Charlie Olivier.

”O instituție bancară care face din greșeală un transfer atât de mare arată că procedurile sale de control nu funcționează corect și este jenant”, a spus Dieter Hein, analist la Fairesearch, firmă de analiză a pieței.

Sursa: profit.ro

Noutăți similare

Deutsche Bank va concedia cel puțin 7.000 de persoane

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, reduce minimum 7.000 de locuri de muncă, urmărind să ajungă la mai puţin de 90.000 de angajaţi, de la 97.000 în prezent, conform unui plan amplu de restructurare destinat reducerii costurilor şi îmbunătăţirii profitabilităţii ...

Piața de retail banking din Germania trece prin cea mai amplă transformare

În Germania, micile bănci de economii şi cooperativele de credit domină de decenii piaţa de retail banking la valoarea depozitelor, însă în prezent marile bănci private le invadează treptat terenul în condiţiile în care profitabilitatea primelor are de de suferit pe fondul dobânzilor ultramici ...

FMI: 9 bănci mari ar putea avea probleme cu profitabilitatea

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că unele dintre cele mai mari bănci din lume, printre care Deutsche Bank, Citigroup şi câteva instituţii de credit din Japonia, ar putea avea probleme în anii care vin, ca să rămână suficient de profitabile. Fondul Monetar ...