Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124
Lu: € 19,1634 lei 0,0433 $ 17,9971 lei 0,0031

Deutsche Bank și Commerzbank discută o posibilă fuziune

Deutsche Bank și Commerzbank discută o posibilă fuziune Sursa foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, şi rivala sa Commerzbank au anunţat că discută despre o posibilă fuziune, punând capăt zvonurilor din ultimele luni despre o astfel de uniune, scrie bursa.ro cu referire la MarketWatch.

Commerzbank a anunţat într-un comunicat format dintr-o singură propoziţie, că băncile "au convenit astăzi să înceapă discuţiile privind o posibilă fuziune, rezultatul fiind unul deschis".

Potrivit Deutsche Bank, consiliul de administraţie al băncii a decis "să analizeze opţiunile strategice", adăugând că nu este nici o siguranţă că va avea loc o tranzacţie.

"În acest context confirmăm că începem discuţiile cu Commerzbank", potrivit băncii.

Fuziunea ar combina 2 bănci care la sfârşitul anului trecut aveau peste 133.000 de angajaţi full-time şi care s-au confruntat cu probleme în ultimii ani.

Discuţiile despre fuziune au fost primite cu un grad de scepticism, având în vedere că ambele bănci îşi reorganizează propriile activităţi, ridicând semne de întrebare legate de modul în care ar putea integra un partener nou.

Cu toate acestea, în ultimele luni au circulat zvonuri persistente că cele două bănci ar analiza o posibilă fuziune, fiind încurajate de guvernul german.

Deutsche Bank are o capitalizare bursieră de circa 16 miliarde de euro, iar Commerzbank de aproximativ 9 miliarde de euro.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale ...