Azi: € 18,7993 lei 0,1261 $ 16,6137 lei 0,0205

BNM permite cumpărarea a 100% din acțiunile Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania

BNM permite cumpărarea a 100% din acțiunile Victoriabank de către BERD și Banca Transilvania Sursa foto: facebook.com/VictoriaBankMD

Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a dat acordul pentru ca Banca Transilvania S.A., împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), să achiziționeze pachetul de acțiuni în mărime de 100% în capitalul B.C. „VICTORIABANK” S.A.

Decizia a fost luată miercuri, 15 noiembrie 2017, informația fiind confirmată pentru bani.md de către reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei.

„În baza permisiunii respective, Banca Transilvania S.A. împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și VB Investment Holding B.V. (se află sub controlul BERD), care dețin o permisiune similară obținută anterior, vor putea achiziționa întregul pachet de acțiuni emis de B.C. „VICTORIABANK” S.A. (100%). În ceea ce privește ofertele de vânzare a acțiunilor – acestea urmează a fi expuse la vânzare la decizia deținătorilor acestora, în condițiile stabilite de regulile pieței reglementate”, menționează BNM pentru bani.md.

Amintim că în data de 07 noiembrie 2017, Banca Transilvania și-a anunțat dorința de achiziționa un pachet de acțiuni (39%) al Victoriabank. Ulterior BERD a confirmat intenția Băncii Transilvania și a emis un comunicat prin care anunță că își unește forțele cu banca din România pentru a prelua pachetul majoritar de acțiuni al Victoriabank.

Sursa: bani.md

Noutăți similare

Victoriabank investește în tehnologii

Aplicația mobilă de internet banking by Victoriabank devine și mai accesibilă pentru toți clienții deținători de smartphone Apple. Acum, dacă actualizezi sau descarci VictoriaMobile pe iPhone ...