Azi: € 19,6212 lei 0,1157 $ 16,6303 lei 0,0035
Lu: € 19,6943 lei 0,0731 $ 16,6336 lei 0,0033

BNM a încheiat un memorandum de înțelegere cu Banca Centrală a Ungariei

BNM a încheiat un memorandum de înțelegere cu Banca Centrală a Ungariei Sursa foto: 24.hu

Memorandumul de înțelegere dintre Banca Națională a Moldovei și Banca Centrală a Ungariei (Magyar Nemzeti Bank) a intrat în vigoare la 22 iunie 2020.

Scopul memorandumului este de a dezvolta cooperarea dintre cele 2 bănci centrale în domeniul supravegherii bancare, precum și de a asigura un schimb eficient de informații în acest sens. Astfel, memorandumul de înțelegere va facilita realizarea funcțiilor de supraveghere bancară și va contribui la menținerea stabilității financiare.

Încheierea memorandumului reprezintă un pas important al Băncii Naționale a Moldovei în contextul implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. În special, acesta reflectă continuitatea eforturilor de reformare a sectorului bancar autohton conform celor mai bune standarde internaționale și europene.

Prin Acordul de Asociere, Republica Moldova și Uniunea Europeană s-au angajat să promoveze cooperarea dintre autoritățile de reglementare și de control în domeniul serviciilor financiare, inclusiv prin schimb de informații, împărtășirea experienței privind piețele financiare și alte măsuri de acest fel.

Banca Națională are acorduri similare cu peste 10 bănci centrale și autorități de reglementare și supraveghere bancară din alte țări.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare