Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

Apple Pay a fost lansat în România și este disponibil la 6 instituții financiare

Apple Pay a fost lansat în România și este disponibil la 6 instituții financiare Sursa foto: computerworld.com

Compania Apple permite adăugarea cardurilor bancare în sistemul Apple Pay pentru câteva bănci din Romania pentru plăti mobile. Configurarea se realizează în câteva secunde, potrivit chiar utilizatorilor.

Apple a lansat în cursul nopții trecute sistemul de plăți mobile inclusiv în țara noastră pentru toți utilizatorii de iPhone și iPad de la băncile partenere. Lansarea din România intervine după aproximativ 3 luni de când s-a făcut anunțul pentru disponibilitatea sa, scrie nocash.info.ro.

Așadar, când vor merge la cumpărături, românii posesori de iPhone vor putea plăti cu telefonul la orice POS care acceptă plăți contactless. Pentru aceasta, trebuie doar să deschidă aplicația de Wallet și să selecteze cardul dorit. Odată ce acesta a fost activat, utilizatorul va putea face tranzacții prin simpla apropiere a telefonului de terminalul de plată.

Siguranța şi confidențialitatea stau la baza Apple Pay. Astfel, la utilizarea cardului de debit sau credit cu Apple Pay, numărul cardului nu este stocat pe dispozitiv sau pe serverele Apple. Este alocat un Device Account Number, criptat şi stocat în siguranță în device, iar fiecare tranzacție este autentificată cu o simplă privire sau atingere, prin Face ID sau Touch ID, sau cu parola dispozitivului.

“Plățile mobile sunt şi mai uşoare acum pentru clienții noştri, când extindem posibilitățile de a plăti contactless cu cardurile BT Visa şi Mastercard inclusiv pentru cei care preferă să folosească la cumpărături iPhone-ul sau Apple Watch. Este o veste excelentă pentru clienții BT care iubesc Apple” – declară Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

Apple Pay a fost lansat in Romania cu doar 6 instituții partenere, dintre care doar 3 sunt bănci: Banca Transilvania, Edenred, ING Bank, Monese, Orange Money, Revolut și Unicredit Bank. Băncile au recunoscut că modelul de business nu este unul profitabil însă au introdus soluția de plată pentru clienții lor, pe care nu vor sa-i vadă plecați la alte instituții care oferă Apple Pay.

Alte instituții se vor adăuga pe parcurs. Este cazul BCR care a anunțat recent prin chiar CEO-ul Sergiu Manea că vor avea aplicația de plata Apple Pay inclusă in portofoliul lor de servicii până la aniversarea unui an de existență a platformei George (octombrie 2019). Este probabil ca banca să lanseze Apple Pay împreună cu alte soluții precum Google Pay sau Samsung Pay, încercând astfel să marcheze o premieră oferind clienților proprii mai multe soluții de plată, ale firmelor din categoria “Big Tech”, în același timp.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare