Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

20-25% din acțiunile Băncii de Economii ar putea fi cumpărate de către Vnesheconombank (Rusia)

20-25% din acțiunile Băncii de Economii ar putea fi cumpărate de către Vnesheconombank (Rusia) Sursa foto: veb-germany.de

Vnesheconombank, care aparține în totalitate statului rus, și-a exprimat intenția de a cumpăra 20-25% din acțiunile Băncii de Economii, scrie Kommersant.md

Această informație a fost confirmată de către surse din cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Sursele Kommersant au declarat că Vnesheconombank a solicitat permisiunea de a cumpăra un pachet important de acțiuni al Băncii de Economii. Mai mult decât atât, BNM și-ar fi dat deja acordul pentru tranzacție.

La moment tranzacția nu a avut loc. De asemenea nu este cunoscut cine vor fi vânzătorii acestui pachet de acțiuni. Valoarea tranzacției s-ar putea ridica la 280-350 milioane lei.

Oficial BNM nu a oferit comentarii referitor la subiect, serviciul de presă al Vnesheconombank de asemenea nu a confirmat această informație.

Vnesheconombank – corporație de stat al Federației Ruse, ce îndeplinește funcțiile unei bănci de dezvoltare. Această bancă finanțează proiecte investiționale importante. Conform banki.ru, Vnesheconombank este o corporație de stat cu un status special – bancă fără licență. Scopul principal al acesteia este îmbunătățirea competitivității economii Rusiei, diversificarea acesteia, promovarea activității investiționale.

În afara țării, Vnesheconombank deține banca belorusă Belvnesheconombank și banca ucraineană Prominvestbank. Aceste bănci ajută la finanțarea exportului din Federația Rusă către aceste țări și realizarea proiectelor mari investiționale.

Sursa: kommersant.md

Noutăți similare