Azi: € 19,4418 lei 0,3657 $ 16,7682 lei 0,0170

Visa îmbunătățește serviciul “Verified by Visa” pentru a crește siguranța plăților online

Visa îmbunătățește serviciul “Verified by Visa” pentru a crește siguranța plăților online Sursa foto: talonvert.com

Visa anunţă lansarea variantei îmbunătățite a serviciului Verified by Visa, o soluție globală dezvoltată cu scopul de a crește siguranța plăților online, care contribuie la validarea identităţii titularului de cont Visa în momentul efectuării tranzacţiei, conform nocash.info.ro.

Noua versiune va permite accesul instituțiilor financiare și comercianților la o serie de date esențiale pentru îmbunătățirea proceselor de autentificare a consumatorilor și reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacția (computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate).

Visa îşi îmbunătăţeşte sistemele pentru a susţine 3-D Secure 2.0, următoarea generație a platformei de securitate creată de Visa pe care se bazează serviciul Verified by Visa. Tehnologia îmbunătățită din spatele 3-D Secure 2.0 furnizează instituțiilor financiare și comercianților mai multe instrumente, care le permit să personalizeze procesul de autentificare și să ofere consumatorilor o experiență de plată simplă și rapidă.

Prin realizarea unui schimb de informații în timp real, Visa a îmbunătățit transferul de date între comercianți și instituţiile emitente, prin utilizarea unui număr fără precedent de atribute ale unei tranzacții (de exemplu, tipul dispozitivului sau adresa de livrare).

“Noua platformă permite comercianților și instituțiilor financiare să autentifice clienții în timp real cu o mai mare acuratețe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coşului de cumpărături este de aşteptat să scadă cu până la 70%”, potrivit comunicatului de presă.

“Tehnologia de autentificare s-a modificat radical comparativ cu perioada benzilor magnetice și a semnăturilor. Pe măsură ce modalităţile de plată au evoluat, și nevoia de inovație care să asigure securitatea tranzacțiilor s-a schimbat. Majoritatea europenilor au realizat plăţi cu ajutorul dispozitivelor mobile, dar îngrijorările privind frauda și securitatea tranzacțiilor rămân un obstacol major”, a declarat Mike Lemberger, Senior Vice President, Product Solutions Europe, Visa.

“Prin dezvoltarea 3-D Secure 2.0, putem să oferim un serviciu de autentificare îmbunătățit, care face aceste plăți mai rapide, dar și mai sigure. Pentru retailerii europeni, este un sprijin în vederea reducerii ratei de abandon a coşului de cumpărături în mediul online. Noua versiune oferă, de asemenea, toate instrumentele necesare pentru alinierea la standardele PSD2 privind plăţile cu cardul – un beneficiu major care nu ar trebui subestimat.”

Pentru a asigura timpul necesar instituţiilor emitente și comercianților să testeze, să rafineze și să implementeze noile soluții, actualele reguli Visa privind tranzacțiile efectuate prin 3-D Secure se vor aplica începând cu aprilie 2019.

Comercianții și emitenții lucrează deja la implementarea soluțiilor îmbunătățite, iar Visa se așteaptă ca acestea să fie adoptate deja în a doua jumătate a anului 2017.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare

Visa lansează 2 proiecte pilot cu utilizarea cardurilor biometrice

Visa a anunțat recent prin intermediul unui comunicat de presă despre lansarea proiectelor pilot privind utilizarea cardurilor EMV cu interfață dublă, incorporate cu chip și tehnologia contactless. Proiectele se desfășoară împreună cu 2 instituții financiare ...

Doi clienţi MAIB vor pleca la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

Moldova Agroindbank şi Visa Inc au desemnat câştigătorii campaniilor naţionale şi individuale „Sunteţi încântaţi de victorii, cu noi ele sunt mai aproape”. Este vorba de doi clienţi MAIB, Vasile Borş şi Cătălina Ibriciuc, care au devenit câștigătorii campaniilor ...