Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Visa Europe extinde la nivel mondial serviciul de transfer de bani prin telefonul mobil și rețelele sociale

Visa Europe extinde la nivel mondial serviciul de transfer de bani prin telefonul mobil și rețelele sociale Sursa foto: eastwestbanker.com

Visa Personal Payments, serviciul de transfer de bani între persoane, cu ajutorul numărului de telefon mobil și al numărului de card, are în Europa peste 200.000 de utilizatori. Din momentul lansării (martie 2013) și până în prezent, au fost realizate transferuri de bani în valoare de 43 milioane euro, scrie nocash.info.ro.

Visa Europe anunță că serviciul va fi extins în majoritatea țărilor unde compania este prezentă, ceea ce va permite realizarea de transferuri de bani de o persoana către alta persoană, prin intermediul telefonului mobil, la nivel mondial. Excepție vor face SUA, Japonia și țările sancționate de Oficiul de Control al Activelor Străine (OFAC).

Practic, băncile membre Visa Europe pot oferi posesorilor de carduri posibilitatea de a transfera bani către cei aproximativ 2 miliarde de deținători de carduri Visa din lume.

Extinderea va viza atât numărul de limbi în care este disponibil serviciul, care va ajunge la 20, cât și numărul de valute în care pot fi efectuate transferurile. În plus, serviciul va fi redenumit în Visa Direct, din denumirea actuală de Visa Personal Payments.

Pentru a impulsiona utilizarea serviciului Visa Direct, Visa Europe a încheiat un parteneriat cu fastacash, care va permite transferul de bani către prieteni, atât la nivel local cât și internațional, prin intermediul Facebook, Twitter, WhatsApp și LinkedIn.

„Prin alăturarea tehnologiei fastacash şi a serviciului Visa Direct, băncile vor putea facilita transferurile de bani către orice card Visa, iar utilizatorii finali vor putea realiza aceste transferuri prin intermediul rețelelor sociale preferate sau platformelor de mesagerie”, potrivit comunicatului de presă.

Pentru a realiza transferuri către alte persoane prin Visa Direct, consumatorii utilizează aplicația de mobil sau altă interfață oferită de bancă, introduc suma de bani pe care doresc să o trimită și apoi canalul prin care realizează transferul, fie direct către un număr de telefon mobil sau, în viitor datorita fastacash, prin intermediul unei rețele sociale. Tot ce se cere este ca expeditorul să aleagă canalul și apoi contactul către care doreşte trimiterea banilor, iar destinatarul primește o notificare privind transferul.

Sue Onians, Head of Mobile Money în cadrul Visa Europe, a declarat:

“Consumatorii doresc servicii de plăți care integrează mobilitatea din viața de zi cu zi și rețeaua socială preferată. Lumea noastră devine tot mai mică și mai rapidă în ceea ce privește interacțiunea, iar modul în care se realizează plăți ar trebui să țină pasul cu aceste schimbări. Consumatorii vor să poată transfera bani cu ușurință și în siguranță către prieteni și familie, fără a ține cont de limitările geografice. Serviciul Visa Direct dezvoltat de Visa Europe permite acest lucru, iar parteneriatul nostru cu fastacash va simplifica și mai mult transferurile de bani prin intermediul rețelelor sociale.”

Vince Tallent, Preşedinte şi CEO fastacash, a precizat:

”Împreună cu Visa Europe, deschidem calea pentru plățile sociale de la persoană la persoană. Cu ajutorul Visa Europe și al băncilor membre, vom putea oferi acest serviciu la peste 500 milioane de persoane din întreaga Europă. Considerăm că parteneriatul cu Visa Europe reprezintă pasul următor în relația dintre bănci şi utilizatorii finali în ceea ce privește procesul adesea complicat de a transfera bani.”

Visa Europe și băncile membre vor prezenta demo-uri cu versiunile serviciului Visa Direct la Mobile World Congress de la Barcelona, organizat în perioada 2-5 martie, respectiv atât pentru transferuri prin numărul de telefon mobil cât și prin rețelele sociale.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare