Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

(video) Proiect inovațional al Sberbank în 36 de școli: elevii plătesc la cantină printr-o simplă scanare a palmei

(video) Proiect inovațional al Sberbank în 36 de școli: elevii plătesc la cantină printr-o simplă scanare a palmei Sursa foto: screen Youtube

Sberbank a lansat proiectul “Școala viitorului” în 36 de școli din Federația Rusă. Astfel elevii din aceste școli au primit posibilitatea de a achita mâncarea la cantină prin atingerea palmei de terminal, scrie futurebanking.ru.

Una din prioritățile băncii este de “a fi alături de client pentru totdeauna”, din această cauză banca tinde să atragă clienții de la o vârstă cât mai mică. Conform datelor Sberbank, copii până la 16 ani au la dispoziție 230 milioane ruble, bani pe care ei îi pot cheltui de sine stătător. De regulă aceștia sunt banii pe care îi primesc de la părinți pentru cheltuielile zilnice, inclusiv pentru mâncare (alimentație).

În multe școli se realizează proiecte care implică cardurile școlare, care sunt într-același timp un instrument de acces în instituție și instrument de plată în cantine. Dar 40% din carduri sunt pierdute de către elevi în primele 3 luni. Din acest motiv, Sberbank a instalat terminale care necesită confirmarea achitării după parametrii biometrici și respectiv nu este nevoie de astfel de purtători de informație (carduri).

Elevul poate să aleagă la ecran felurile de mâncare și să achite prin atingerea palmei sau a degetelor. În momentul scanării dacă coincid parametrii cu cei înregistrați anterior, banii se decontează din contul personal al elevului, iar părinții primesc un SMS precum că copilul lor a luat masa. Dacă banii de pe cont se termină, părinții îl pot suplini prin diferite metode.

Proiectul de asemenea prevede și controlul intrării și ieșirii din instituția de învățământ, aceasta va oferi părinților informație în timp real când copilul a venit la școală și când a plecat. De asemenea este posibilă integrarea cu agenda electronică a elevului.

Până la sfârșitul anului 2015 se planifică includerea a 100 de școli în acest proiect.

Vedeți în continuare materialul video oferit de Sberbank privind proiectul “Școala viitorului”.

Sursa: bancamea.md / futurebanking.ru

Noutăți similare