Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

(video) Pavel Filip: "Poșta Moldovei poate fi transformată într-o bancă"

(video) Pavel Filip: Sursa foto: mtic.gov.md

Un nou serviciu de la Poşta Moldovei - "Portofel Mobil". Cei care vor să scape de grija facturilor, îşi pot deschide un cont special, administrat atât de pe calculator, cât și cu ajutorul telefonului mobil. Noul serviciu permite efectuarea plăților pentru servicii de întreținere fără a merge la bancă, scrie publika.md.

"Poşta Moldovei poate fi transformată într-o bancă. Cetăţeanul, având un cont deschis la poştă, îl poate administra printr-o aplicaţie instalată pe smartphone. Putem face orice fel de tranzacţie financiară într-un timpul favorabil", a explicat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

Pentru modernizarea serviciilor financiare, Poşta Moldovei a semnat un acord de colaborare cu operatorul poştal naţional din Franţa. Proiectul va fi aplicat de la 1 ianuarie, deocamdată numai în Capitală şi oraşul Bălţi.

Dacă va se va dovedi de succes, serviciul "Portofel Mobil" va fi extins pe întreg teritoriul ţării. Costul total al proiectului este de peste 100.000 de euro, dintre care 40.000 vor fi oferite de întreprinderea de stat, iar restul de partenerul din Franţa.

Vedeți în continuare reportajul realizat de PublikaTV.

Sursa: publika.md

Noutăți similare