Azi: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

(video) Global Finance a numit cele mai sigure bănci în 2015, la nivel mondial și separat în peste 100 de țări

(video) Global Finance a numit cele mai sigure bănci în 2015, la nivel mondial și separat în peste 100 de țări Sursa foto: gfmag.com

Revista internațională Global Finance a dat publicității noul clasament al celor mai sigure bănci din lume – “The World’s safest banks 2015”.

Astfel, prima poziție, la fel ca și anul trecut, este ocupată de către banca germană KfW, urmată de Zürcher Kantonalbank (Elveția) și Landwirtschaftliche Rentenbank (Germania).

Top 10 este dominat de către băncile din Europa (Germania, Elveția, Olanda, Franța sau Luxembourg). Doar locul 10 este ocupat de o instituție financiară din afara Europei – TD Bank Group (Canada).

Cea mai spectaculoasă ascensiune a fost înregistrată de către Banque Cantonale Vaudoise (Elveția), reușind să urce 29 de trepte față de anul precedent (de la 44 la poziția 15). Banca americană cu cea mai bună poziție este AgriBank (locul 30).

Global Finance selectează cele mai sigure bănci din lume de mai bine de 20 de ani. Câștigătorii sunt selectați în urma evaluării ratingurilor pe termen lung de către Moody’s, Standaard & Poor și Fitch. De asemenea, pentru a fi inclusă în acest clasament, banca trebuie să facă parte din top 500 instituții la nivel mondial după mărimea activelor.

De asemenea Global Finance furnizează adițional clasamentele: World’s 50 Safest Commercial Banks, Safest Banks by Country, 50 Safest Banks in Emerging Markets, Safest Islamic Financial Institutions in the GCC, Safest Banks by Region (Asia, Australasia, Central & Eastern Europe, Latin America, Middle East/Africa, North America and Western Europe) and Safest Emerging Markets Banks by Region (Asia and Sub-Saharan Africa).

Clasamentul celor mai sigure bănci comerciale (World’s 50 Safest Commercial Banks) este condus de către canadienii de la TD Bank Group, care sunt urmați de 3 bănci din Singapore (DBS Bank, Oversea-Chinese Banking Corp și United Overseas Bank). Prima bancă din Europa apare abia pe poziția a 10-a – DZ Bank din Germania. Vedeți lista completă cu cele 50 bănci nominalizate de către Global Finance.

Clasamentul “Safest Banks by Country” numește cea mai sigură bancă din peste 100 de țări din întreaga lume. În acest caz de asemenea s-a evaluat ratingul băncilor oferit de Moody’s, Standard & Poor’s sau Fitch, și s-au luat în considerație doar primele 1000 de bănci la nivel mondial după mărimea activelor.

Cea mai sigură bancă din România a fost selectată BRD – Groupe Societe Generale, din Ucraina – Ukrsotsbank, iar din Rusia – Vnesheconombank. Vedeți băncile selectate de Global Finance pentru fiecare țară.

 The World’s safest banks 2015

 World’s 50 Safest Commercial Banks

 Safest Banks by Country

Sursa: gfmag.com

Noutăți similare