Azi: € 18,9424 lei 0,0737 $ 17,6973 lei 0,0284

Tehnologia contactless vine în Moldova: Unibank a obținut licența pentru emiterea cardurilor cu tehnologia PayPass

Tehnologia contactless vine în Moldova: Unibank a obținut licența pentru emiterea cardurilor cu tehnologia PayPass Sursa foto: mastercard.com

Unibank, după efectuarea testărilor şi certificărilor necesare, a obţinut la 27.11.2013 licenţele sistemului internaţional de plată MasterCard Worldwide pentru emiterea şi primirea spre achitare a cardurilor cu tehnologia plăţilor fără contact – PayPass, anunță Infotag.

Cardurile de plată PayPass permit utilizatorilor procurarea bunurilor şi a serviciilor la comercianţi cu un singur gest, doar prin apropierea cardului MasterCard PayPass de cititorul special pentru câteva secunde.

Tehnologia respectivă asigură creşterea considerabilă a vitezei efectuării plăţilor datorită reducerii timpului necesar pentru procesarea tranzacţiei cu card până la 1-2 secunde, ceea ce permite majorarea capacităţii şi nivelului de deservire a clienţilor în centrele comerciale şi reţelele de magazine cu un număr mare de cumpărători.

La achitarea sumei de până la 200 lei nu este necesară introducerea codului PIN, iar cecul este tipărit doar la solicitarea clientului, şi acest lucru desigur va avea un impact pozitiv asupra calităţii deservirii clienţilor în punctele comerciale unde este importantă operativitatea.

Unibank este prima, şi la momentul actual, unica bancă din Republica Moldova, care deţine dreptul de a emite şi de a primi spre plată cardurile cu tehnologia PayPass. Acest fapt va permite băncii să instaleze terminale cu tehnologia PayPass pentru acceptarea cardurilor respective la comercianţi pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Implementarea tehnologiei PayPass este in deosebit de eficientă la utilizarea in transportul public, în restaurantele fast-food, supermarkete, cinematografe, cluburi de noapte, cantinele şcolare şi studenţeşti, aparatele de autodeservire.

Mai multe informații despre cardurile contactless citiți în articolul "Plățile contactless - cea mai rapidă modialitate de plată"

Sursa: infotag.md

Noutăți similare