Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Şeful Societe Generale: „Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în Europa”

Şeful Societe Generale: „Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în Europa” Sursa foto: Francois Guillot / AFP

Şeful grupului bancar francez Societe Generale, Frederic Oudea, a afirmat recent că vede un potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în Europa, în special pe segmentul de corporate şi investiţii bancare (CIB), scrie economica.net cu referire la Reuters.

„Cred că în următorii 10 ani segmentul de corporate şi investiţii bancare va beneficia cel mai mult de pe urma uniunii bancare şi a pieţelor de capital. Prin urmare, vom continua să investim, aşa cum am făcut cu activităţile Commerzbank, deoarece în această piaţă bancară europeană unii se vor retrage, astfel încât va exista un anumit tip de consolidare”, a declarat şeful Societe Generale, la o întâlnire cu directorii în Paris.

Există potenţial pentru mai multe achiziţii graduale în anumite domenii specifice, deoarece fiecare bancă din Europa îşi analizează toate activităţile pentru a identifica afacerile unde nu are mărimea necesară pentru a fi competitivă şi vinde acele afaceri, a explicat Frederic Oudea (foto).

Acesta a adăugat că sunt şanse mici să aibă loc fuziuni mai mari şi mai complexe între grupurile bancare europene, deoarece condiţiile de reglementare încă reprezintă un obstacol, dar în cele din urmă va fi posibilă o consolidare în jurul a 4-5 mari bănci regionale diversificate din Europa.

Săptămâna trecută, Societe Generale a ajuns la un acord pentru achiziţionarea diviziei EMC (pieţe, acţiuni şi materii prime) a Commerzbank, a doua mare bancă germană. Cele două bănci nu au dezvăluit preţul tranzacţiei, însă Commerzbank a precizat că divizia sa EMC a avut în 2017 venituri brute de 381 milioane de euro.

Sursa: economica.net

Noutăți similare