Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Schimbare de acționari la Victoriabank - 38% din acțiuni tranzacționate la bursă

Schimbare de acționari la Victoriabank - 38% din acțiuni tranzacționate la bursă Sursa foto: infotag.md

Schimbare de acționariat la BC Victoriabank S.A. Peste 9,5 milioane din acțiunile emise de această bancă, ceea ce reprezintă 38,30%, au fost vândute joi la Bursa de Valori.

În total au avut loc 14 tranzacții, iar suma se ridică la 186 de milioane de lei. Deocamdată, nu s-a anunțat cine a vândut acțiunile și cine sunt noii beneficiari, scrie agora.md.

Fiecare acțiune a fost vândută cu 19,50 lei, la fel cum s-a întâmplat în luna aprilie când, în cadrul a şapte tranzacţii, au fost vândute 9,5% din acţiunile Victoriabank la un preţ total de 46,3 milioane de lei.

Până în prezent, potrivit datelor publicate pe site-ul băncii, pachete importante de acţiuni deţine Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu o cotă de 15,06% şi Alpha Bank România cu o cotă de 12,5%.

De asemenea, un pachet important la Victoriabank aparține lui Victor Ţurcanu, actualul preşedinte al Consiliului de Administrare. El deţine 10,45%, restul acționarilor fiind persoane fizice din Republica Moldova, dar și mai multe companii din Marea Britanie, Germania, Rusia, Bulgaria. Un pachet de 4,9% de acțiuni deține și BC Moldinconbank, care se presupune că aparține omului de afaceri Veaceslav Platon.

Vedeți în continuare detaliile tranzacțiilor de la Bursa de Valori a Moldovei.

Sursa foto: moldse.md

Sursa: agora.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...