Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Programul “373” – EuroCreditBank se alătură efortului Guvernului de susținere a antreprentorilor în Republica Moldova

Programul “373” – EuroCreditBank se alătură efortului Guvernului de susținere a antreprentorilor în Republica Moldova Sursa foto: ecb.md

Republica Moldova lansează o nouă inițiativă revoluționară pentru a susține creșterea și dezvoltarea întreprinderilor micro, mici și mijlocii (IMM-uri). Programul "373", la care a aderat și EuroCreditBank (ECB), oferă acces la credite pe termen lung pentru investiții, cu condiții extrem de atractive.

Programul vine cu o serie de beneficii de neegalat. În primul rând, este vorba despre ratele dobânzii extrem de competitive: 3% pentru creditele în valută străină și 7% pentru cele în lei. Dar secretul constă în faptul că diferența dintre rata dobânzii de piață și cea stabilită în cadrul programului este subvenționată de Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare (ODA).

În plus, solicitanții pot obține credite de până la 15 milioane de lei sau echivalentul în valută străină, cu un termen de rambursare flexibil, între 3 și 7 ani. Aceștia trebuie doar să contribuie cu minimum 10% din valoarea proiectului investițional, fără TVA, în calitate de contribuție proprie.

Pentru a maximiza impactul și a ajuta cât mai multe IMM-uri posibile, Programul "373" funcționează pe principiul "primul venit, primul servit". Întreprinderile din diverse domenii, de la agricultură, pescuit și silvicultură, până la sănătate și asistență socială, pot depune cereri pentru aceste credite.

Mai mult, Programul "373" vine cu alte beneficii suplimentare. Acestea includ garanția de până la 40% din valoarea creditului prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA, în cazul în care nu se dispune de suficiente gajuri, și absența comisionului pentru rambursarea anticipată a creditului.

Cu sprijinul Programului "373" și al EuroCreditBank, antreprenorii din Republica Moldova au acum la dispoziție oportunități noi de finanțare și susținere a creșterii și dezvoltării afacerilor lor. Într-o economie în continuă evoluție, accesul la resurse și sprijin financiar reprezintă un avantaj competitiv esențial. Nu ratați această oportunitate unică!

Sursa: ecb.md

Noutăți similare