Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Premieră mondială: CaixaBank introduce tehnologia de recunoaștere facială la bancomat

Premieră mondială: CaixaBank introduce tehnologia de recunoaștere facială la bancomat Sursa foto: bankingnews.ro

CaixaBank a devenit prima bancă din lume care oferă clienților posibilitatea de a utiliza recunoașterea facială pentru a retrage numerar de la ATM, fără să introducă codul PIN, scrie bankingnews.ro.

Obiectivul implementării tehnologiei de recunoaștere facială la ATM-uri înseamnă o experiență mai bună pentru clienți, o mai mare securitate a tranzacțiilor, dat fiind faptul că simplifică procesul de identificare a clienților și face posibilă retragerea de numerar fără memorarea mai multor parole.

CaixaBank dispune acum de acest sistem de verificare în 4 locații din Barcelona, cu un total de 20 de terminale. Compania intenționează să extindă progresiv recunoașterea facială în a doua jumătate a anului 2019.

CaixaBank a dezvoltat acest proiect în colaborare cu partenerii tehnologici Fujitsu și FacePhi.

Sistemul este revoluționar la nivel global, deoarece permite utilizatorilor să retragă bani de la un ATM prin simpla recunoaștere a acestora din imaginea capturată de aparatul de fotografiat al terminalului. ATM-urile dispun de hardware și software necesar pentru a valida până la 16.000 de puncte pe imaginea chipului utilizatorului, ceea ce garantează o identificare sigură.

Cu toate acestea, clientul poate selecta întotdeauna cea mai convenabilă tehnologie de identificare personală, dat fiind că ATM-urile CaixaBank vor avea ambele opțiuni: recunoașterea facială și PIN-ul.

Înainte de a implementa noul sistem, banca a efectuat un studiu cu clienți reali pentru a determina gradul de acceptare a identificării prin recunoașterea facială. Rezultatele au fost favorabile: 70% dintre respondenți ar fi gata să o folosească ca o alternativă la introducerea codului personal de identificare pe o tastatură.

Printre beneficiile menționate de către utilizatori, respondenții au subliniat sentimentul de securitate care vine cu recunoașterea facială (66% dintre participanți au menționat acest lucru), confort (important pentru 19% dintre respondenți) și viteză (evidențiată de 15% dintre clienți). Mai mult, CaixaBank a implicat clienții în dezvoltarea și proiectarea soluției tehnologice, realizate cu metodologii de gândire agile și de design.

Orice client CaixaBank poate folosi acum recunoașterea facială pentru a retrage bani de la ATM-uri care utilizează această tehnologie. Cu toate acestea, utilizatorii vor trebui să se înregistreze pentru acest serviciu înainte de a-l folosi pentru prima dată, precizează banca.

Sursa: bankingnews.ro

Noutăți similare