Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Mâine: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

OTP Bank va implementa garanțiile de portofoliu ODA

OTP Bank va implementa garanțiile de portofoliu ODA Sursa foto: otpbank.md

OTP Bank a participat la evenimentul ”Lansarea noului mecanism de garantare a portofoliilor de credite” organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorialului (ODA) cu prilejul aniversarii a 30 ani de la inaugurarea Fondul de Garantare a Creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii (FGC).

Garanțiile de portofoliu, noul mecanism de garantare a creditelor, a fost dezvoltat și lansat de ODA cu suportul Băncii Mondiale. Scopul acestui instrument financiar este să sprijine antreprenorii locali prin facilitarea accesului la finanțare, beneficiind de un produs de garantare flexibil și eficient, și să accelereze dezvoltarea economică a țării.

În cadrul evenimentului, Elena Guzun, Vicepreședinte al Comitetului Executiv, Director Comercial Corporate Banking, a împărtășit experiența OTP Bank în implementarea garanției de portofoliu “InnovFin”, contractată de la Fondul European de Investiții, care conturează avantaje similare cu garanția de portofoliu de la ODA, în particular, delegarea deplină a gestiunii și includerea creditelor în portofoliul garantat direct de către banca participantă la proiect.

OTP Bank, una dintre băncile sistemice principale de pe piață financiară a țării, va implementa garanțiile de portofoliu ODA, deschizând accesul la noi perspective de dezvoltare pentru clienții săi. Garanția de portofoliu de la ODA creează condiții de eligibilitate extinse pentru scopul de finanțare și va contribui la finanțarea a peste 900 de întreprinderi, asigurând peste 3000 de locuri de muncă.

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) este o instituție publică din subordinea Ministerului Economiei cu misiunea de a susține dezvoltarea mediului antreprenorial autohton, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii, prin promovarea culturii antreprenoriale, acordarea asistenței financiare și tehnice pentru companii, emiterea garanțiilor financiare și de stat, precum și asigurarea infrastructurii de suport în afaceri.

OTP Bank (Moldova), subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere în furnizarea de servicii financiare.

Sursa: otpbank.md

Noutăți similare