Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

Orange anunță lansarea serviciilor financiare în România: carduri, plăți și împrumuturi

Orange anunță lansarea serviciilor financiare în România: carduri, plăți și împrumuturi Sursa foto: nineoclock.ro

Gigantul francez Orange, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de telecomunicaţii şi liderul pieţei de telefonie mobilă din România, va lansa pe plan local în prima parte a anului 2018 şi segmentul de servicii financiare adăugând în ofertă carduri, servicii de plăţi şi acordarea de împrumuturi pe termen scurt, scrie nocash.info.ro

Intrarea pe piaţa de servicii financiare face parte din efortul derulat la nivelul întregului grup francez de diferenţiere şi de extindere către noi segmente de business în condiţiile presiunii puternice pe venituri şi profituri cu care se confruntă industria de comunicaţii.

Serviciile financiare vor fi oferite pe piața româneasca fără a aplica însă şi pentru obţinerea unei licenţe bancare, care i-ar permite companiei să atragă şi depozite de la populaţie, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Europa ale grupului Orange.

“În România vom lansa probabil mai repede decât în Spania serviciile financiare. Vom oferi servicii de plăţi şi credite pe termen scurt, pe o perioadă de 3, 6, 12 luni”, a declarat Gervais Pelissier în cadrul evenimentului anual Hello Show de la Paris în care operatorul îşi prezintă noile servicii.

“Nu vom aplica pentru obţinerea unei licenţe bancare care să ne permită să atragem şi depozite bancare de la populaţie, nu credem că în România acesta ar fi în momentul de faţă un pas important”, a adăugat el, citat de Ziarul Financiar.

Sursa: nocash.info.ro

Noutăți similare