Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Noul iPhone va fi un portofel electronic, Apple a semnat contracte cu VISA, MasterCard și cele mai importante bănci

Noul iPhone va fi un portofel electronic, Apple a semnat contracte cu VISA, MasterCard și cele mai importante bănci Sursa foto: businessinsider.com

Apple planifică să transforme noul iPhone, pe care îl va lansa în 9 septembrie, într-un portofel mobil, datorită unui parteneriat cu cele mai importante bănci și rețele de plată din lume, printre care Visa și MasterCard, relatează bankingnews.ro cu referire la Bloomberg.

Clienții vor putea plăti direct de pe telefonul mobil în magazine, doar cu o atingere a ecranului telefonului.

Noul model de smartphone al Apple va include și un cip pentru comunicarea în câmp apropiat (“near-field communication”). Acest avans, împreună cu tehnologia Touch ID, care permite recunoașterea amprentei utilizatorului iPhone-ului, vor asigura clienților efectuarea de plăți în siguranță.

Cu toate că și alte companii americane, precum Google, au investit în crearea unor modalități de plată direct de pe telefon, retailerii din Statele Unite nu au fost foarte receptivi în legătură cu noua tehnologie, limitând astfel posibilitatea cumpărătorilor de a utiliza această inovație, a explicat Ben Bajarin, analist al Creative Strategies.

El a precizat că Apple ar putea face diferența în acest sens, întrucât iPhone-urile au cea mai mare cotă de piață din SUA. Totodată, Apple încearcă, prin introducerea pe piață a portofelului mobil, să-și mențină clienții și să crească cererea pentru produsele brandului.

Sursa: bankingnews.ro

Noutăți similare