Azi: € 19,0951 lei 0,0597 $ 17,7332 lei 0,0126

Nicolae Timofti: S-au constatat nereguli care pun în pericol activitatea băncii (MAIB) și a sistemului bancar în general

Nicolae Timofti: S-au constatat nereguli care pun în pericol activitatea băncii (MAIB) și a sistemului bancar în general Sursa foto: tribuna.md

Membrii Consiliului Suprem de Securitate, convocat astăzi în şedinţă, au constatat neajunsuri în activitatea organelor ce coordonează sistemul bancar din ţară. Totuşi, oficialii dau asigurări că motive de panică nu există, scrie ziarul Adevarul.

Cei prezenţi au vorbit şi despre cazul particular de la Moldova Agroindbank.

„S-au constatat nereguli de proporţii, care pun în pericol activitatea băncii şi a sistemului bancar în general. Totuşi, lucrurile nu sunt atât de periculoase ca să nu putem menţine în circuitul legii aceste activităţi ilegale. Am convenit ca procuratura şi CNA să lucreze şi să identifice persoanele implicate”, a declarat preşedintele Nicolae Timofti după şedinţă.

Despre faptul că nu există motive de panică a vorbit şi preşedintele Parlamentului Igor Corman. El a accentuat că instituţiile responsabile de domeniul bancar trebuie să coopereze mai bine.

“Este un fenomen general de care trebuie să fim pregătiţi. Ministerul Finanţelor, Comisia Naţională pentru Piaţa Financiară, Ministerul Economiei şi alte instituţii trebuie să stabilească o conlucrare strânsă, să reacţioneze prompt şi să ia deciziile corecte. În calitate de preşedinte al Parlamentului, voi acorda o prioritate proiectelor de legi care vor viza acest subiect”, a declarat Igor Corman.

În cadrul şedinţei au fost înaintate propuneri de îmbunătăţire a cadrului legal şi stopare a acţiunilor ce periclitează securitatea sistemului bancar. De asemenea, a fost adoptată o hotărâre prin care instituţiile implicate în gestionarea domeniului bancar sunt obligate să ţină problemele în vizor.

Sursa: adevarul.ro/moldova/

Noutăți similare