Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

JPMorgan, UBS şi Credit Suisse riscă o amendă de $115 mln pentru manipularea indicelui Libor CHF

JPMorgan, UBS şi Credit Suisse riscă o amendă de $115 mln pentru manipularea indicelui Libor CHF Sursa foto: merrypenny.com

Comisia Europeană este pe punctul de a impune o amendă totală în valoare de 115 milioane de dolari (90 de milioane de euro) băncilor JPMorgan, UBS şi Credit Suisse pentru că acestea au manipulat indicele Libor CHF, media dobânzilor interbancare în franci elveţieni, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

În schimb, grupul bancar britanic Royal Bank of Scotland nu va fi penalizat pentru rolul său în acest cartel pentru că a dezvăluit executivului comunitar existenţa acestei înţelegeri ilicite, scrie economica.net.

Potrivit sursei citate de Reuters, cea mai mare parte a amenzii, aproximativ 89 de milioane de dolari (70 milioane de euro), va fi impusă băncii americane JPMorgan.

Detaliile definitive ar urma să fie dezvăluite la finalul reuniunii săptămânale a Comisiei Europene, care se derulează în prezent.

Această amendă vine după ce în luna decembrie a anului trecut Comisia Europeană a impus o amendă record de 1,7 miliarde de euro unui număr de şase bănci importante, precum Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale, JPMorgan şi Citigroup, pentru că au format carteluri ilegale pentru manipularea dobânzilor Euribor şi Libor.

Sursa: economica.net

Noutăți similare