Azi: € 19,0951 lei 0,0597 $ 17,7332 lei 0,0126
Lu: € 19,1005 lei 0,0054 $ 17,7679 lei 0,0347

(foto, video) Banca Socială susține "Concursul Național al tinerilor instrumentiști în numele Antoninei Lucinschi"

(foto, video) Banca Socială susține Sursa foto: facebook.com/bancasociala

În Sala cu Orgă din Chișinău în perioada 10-13 septembrie are loc al VIII-lea “Concurs Național al tinerilor instrumentiști în numele Antoninei Lucinschi”, ex-prima doamnă a țării noastre. Sponsorul general al evenimentului este Banca Socială.

Înaintea tragerii la sorți, a fost organizată o conferință de presă, la care organizatorii au relatat că anul acesta vor participa 44 de tineri elevi din toate raioanele țării. Din comitetul organizatoric fac parte Petru Lucinschi, al doilea președinte al Republicii Moldova, Larisa Zubcu – directorul Sălii cu Orgă, reprezentanții Băncii Sociale și a altor parteneri, scrie newsmoldova.md.

Petru Lucinschi, al doilea președinte al Republicii Moldova:

“Pentru oamenii talentați este foarte important să fie depistat acest talent cât mai devreme. Acest lucru trebuie făcut de către specialiști. În timpul vieții, doamna Lucinschi se ocupa de acest lucru mai detaliat. Acum noi organizăm concursul pentru copiii de vârstă mai mică, de la 8 la 12 ani, pentru a depista pe cei talentați și a le oferi un imbold pentru viitoarea carieră. Printre membrii juriului sunt muzicieni renumiți. Acest eveniment este susținut de către Ministerul Culturii și Sala cu Orgă, unde noi întotdeauna petrecem acest concurs. Organizarea a astfel de evenimente necesită susținere atât din punct de vedere al organizării, cât și din punct de vedere financiar. În acest an am avut noroc, deoarece Banca Socială a acceptat propunerea și de fapt sponsorizează întregul concurs”.

După conferința de presă, a avut loc tragerea la sorți, la care a fost stabilită ordinea în care participanții vor ieși pe scenă. Participanții vor excela la 4 categorii: acordeon, instrumente cu coarde, instrumente de suflat și pian.

“Tradițional Banca Socială susține evenimentele de ordin cultural, în mod special dacă acestea oferă noi posibilități tinerilor talente. Concursul în numele Antoninei Lucinschi este întocmai un astfel de eveniment. Din acest motiv noi am acceptat propunerea organizatorilor și Banca Socială a devenit sponsorul general al evenimentului. De asemenea pentru toți participanții noi am pregătit cadouri. Dar aceasta va fi surpriza noastră”, a declarat Iurii Cuznețov, economist principal al secției Marketing al Băncii Sociale.

Cu mult timp înainte de concurs, o comisie specială a selectat din toate raioanele țării tineri talentați. Printre participanți se numără elevi ai școlilor musicale, liceelor de artă și muzică. În acest an trăsătura diferită este faptul că sunt participanți și din liceele teoretice cu direcția  muzicală.

“Eu cânt la instrumente de percuție – xilofon, tobe și multe late instrumente musicale. Mă ocup deja 5 ani de zile”, povestește Maxim Coțaga în vârstă de 12 ani, elev al școlii muzicale din capitală “S. Rahmaninov”.

“Participarea la acest concurs înseamnă foarte mult pentru mine. În primul rând este o experiență nouă. Vreau să mulțumesc dlui Lucinschi pentru organizarea acestui concurs, în cadrul căruia noi talente sunt descoperite”, spune Luminița Cosoi, elevă la liceul republican “C. Porumbescu”.

Concertul de gală, și înmânarea premiilor și cadourilor va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, în ziua în care s-a născut Antonina Lucinschi. Intrarea este liberă.

   

   

   

   

   

Sursa: newsmoldova.md / bancamea.md

Noutăți similare