Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

(foto, video) Banca Centrală Europeană a dezvăluit noua bancnotă de 20 de euro

(foto, video) Banca Centrală Europeană a dezvăluit noua bancnotă de 20 de euro Sursa foto: ecb.europa.eu

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a dezvăluit astăzi publicului noua bancnotă de 20 de euro la sediul BCE din Frankfurt și a anunțat că aceasta va fi pusă în circulație la data de 25 noiembrie 2015, relatează un comunicat al BCE.

Noua bancnotă include un element de siguranță inovator, respectiv o „fereastră-portret” poziționată în hologramă. Atunci când bancnota este privită spre o sursă de lumină, fereastra devine transparentă, redând un portret al personajului mitologic Europa, care este vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Similar noilor bancnote de 5 euro și 10 euro, noua bancnotă de 20 euro include, de asemenea, un „număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.

Președintele Draghi a declarat:

„Fereastra-portret reprezintă o adevărată inovație la nivelul tehnologiei de producere a bancnotelor și este rezultatul eforturilor depuse de Eurosistem pentru a asigura în continuare rezistența la contrafacere a bancnotelor euro, ceea ce va consolida încrederea pe care cei 338 de milioane de cetățeni din întreaga zonă euro o au în bancnotele lor”.

Noua bancnotă de 20 de euro este cea de-a treia din seria „Europa” care înlocuiește treptat seria inițială de bancnote euro, introdusă în anul 2002. Bancnota de 5 euro din seria „Europa” a fost emisă în luna mai 2013, iar cea de 10 euro, în septembrie 2014. Bancnota de 20 euro dezvăluită astăzi va fi urmată, în timp, de noile versiuni ale bancnotelor de 50 euro, 100 euro, 200 euro și 500 euro.

Bancnota de 20 de euro este una dintre cele mai utilizate cupiuri ale bancnotelor euro. Aceasta este distribuită pe scară largă prin intermediul bancomatelor și este acceptată de multe distribuitoare automate și aparate de emitere a biletelor, iar autenticitatea sa este verificată frecvent de comercianții cu amănuntul cu ajutorul unor dispozitive de mici dimensiuni.

Vedeți în continuare imagini cu noua bancnotă de 20 de euro, care urmează a fi pusă în circulație la 25 noiembrie 2015.

Sursa: ecb.europa.eu

Noutăți similare