Azi: € 19,0161 lei 0,0798 $ 17,7257 lei 0,0910

Erste Group i-a prelungit mandatul de CEO a lui Andreas Treichl până în 2020

Erste Group i-a prelungit mandatul de CEO a lui Andreas Treichl până în 2020 Sursa foto: solidbau.at / APA

Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a extins recent până la jumătatea anului 2020 mandatul lui Andreas Treichl (foto) de președinte al Board-ului director al grupului austriac, informează Agerpres.

Friedrich Rödler, președintele Board-ului de supraveghere al Erste Group, a subliniat că decizia instituției a fost luată pentru „a se asigura că Erste Group, avându-l la conducere pe Andreas Treichl, își va continua parcursul de succes într-un mediu competitiv care se modifică constant și este continuu sub presiunea autorităților de reglementare”.

„Sunt foarte încântat că Andreas Treichl a acceptat prelungirea mandatului. El a demonstrat, în special în ultimii ani, cât de important este să adopți decizii clare, o strategie constantă și să adaptezi în mod constant compania la solicitările noilor clienți”, a adăugat Rödler.

Andreas Treichl își va păstra funcția de director general al Erste până la 30 iunie 2020.

Andreas Treichl, în vârstă de 63 de ani, a fost numit în funcția de director general al Erste Group Bank AG în 1997. Sub conducerea sa, grupul a devenit unul dintre cei mai importanți creditori din Europa Centrală și de Est (CEE), cu peste 16 milioane de clienți.

În primul semestru din 2015, profitul net al Erste a urcat 487,2 milioane de euro iar indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a ajuns la 11,3%. Venitul operațional a scăzut cu 0,7% în primele șase luni din acest an, la 3.399,4 milioane de euro, pe fondul menținerii unui nivel scăzut al dobânzilor în CEE, în timp ce profitul operațional s-a situat la 1.502,6 milioane de euro.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajați, care deservesc 16,6 milioane de clienți în 2.900 de agenții din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro. BCR este unicul acționar al BCR Chișinău din Republica Moldova.

Sursa: agerpres.ro

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...