Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Dorin Drăguțanu: "Măsurile întreprinse de BNM deja încep să arate rezultate. Leul se întărește."

Dorin Drăguțanu: Sursa foto: tribuna.md

Leul moldovenesc își va întări pozițiile, în următoarele zile, în raport cu euro și dolarul, iar piața valutară se va stabiliza. Asigurarea vine din partea, guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, și a fost făcută după întrevederea cu premierul, Chiril Gaburici, anunță Unimedia.

Guvernatorul Băncii Centrale spune că măsurile întreprinse de BNM sau deja rezultate, iar valoarea monedei naționale va continua să crească.

„Ceea ce se întâmplă în luna februarie, pe piața valutară, este o reacție excesivă a participanților de pe piața. După măsurile care deja au fost întreprinse de BNM, este vorba de înăsprirea politicii monetare, majorarea ratei de bază, majorarea rezervelor obligatorii, intervențiile pe care le efectuăm deja încep să arate rezultate”, a subliniat Drăguțanu.

Dorin Drăguțanu dă asigurări că, în următoarele zile, moneda națională va câștiga mai mult teren în raport cu principalele valute de referință.

„Ați văzut ieri cum ratele de schimb s-au dus în jos. Și astăzi o să vedeți că se duc ratele în jos. Leul se întărește. (...) Măsurile care vor fi întreprinse împreună cu Guvernul, sunt sigur că vor da rezultate pozitive”, a menționat guvernatorul BNM.

Situaţia de pe piața valutară a fost examinată în această dimineaţă, în cadrul unei şedinţe de urgență convocată la Parlament. La întrunire a participat președintele Parlamentului Andrian Candu, prim-ministrului, Chiril Gaburici, guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ministrului Finanțelor Anatol Arapu, ministrului Economiei, Stephane Christophe Bride.

Vedeți declarațiile (video) Guvernatorului BNM, făcute astăzi, 19 februarie 2015.

Sursa: unimedia.info

Noutăți similare