Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Digital banking: ING Bank închide toate casieriile fizice din România

Digital banking: ING Bank închide toate casieriile fizice din România Sursa foto: observator.tv

ING Bank se concentrează pe realizarea tranzacţiilor online de luni, 29 octombrie, închizând toate casieriile fizice şi transformând sucursalele în unităţi de tipul self-service, relatează Mediafax.

Banca a anunţat pe parcursul anului că principalul canal de tranzacţionare devine ING HomeBank, în timp ce SelfBank-urile au noi tipuri de ATM-uri, care înlocuiesc casieriile tradiţionale.

„Principalul canal de tranzacţionare continuă să fie ING HomeBank, în timp ce SelfBank-urile îşi vor deschide uşa până la finalul anului şi către persoane care nu au carduri ING, aceştia având posibilitatea să depună numerar într-un cont ING folosind noi tipuri de ATM-uri, ce vor înlocui tradiţionalele casierii”, au precizat reprezentanţii ING Bank.

Clienţii ING pot să depună numerar folosind cardul ING ataşat contului (lei sau euro) direct la ATM-urile ING, pot să îi transfere prin ordin de plată - dacă au banii într-un cont la o altă bancă sau pot să transfere instant banii (lei) pe care îi au la alte bănci prin funcţionalitatea „Portează-ţi banii“ din ING HomeBank - serviciul ING de internet banking.

Conturile clienţilor ING vor putea să fie alimentate de către alte persoane direct la ATM-urile ING, pe baza unui cod de depunere ce poate fi solicitat în ING Office, pentru lei începând din 1 noiembrie 2018 sau prin transfer bancar. Clienţii îşi vor putea vedea şi gestiona ratele la credite direct din HomeBank.

Conform unei evaluări din 2017, clienţii ING din segmentul de retail au folosit deja canalele digitale pentru 99% din tranzacţiile de bază. La casierii, numai 1% dintre clienţi retrăgeau banii şi 5% îi depuneau în cont. Pe de altă parte, frecvenţa cu care un client accesează ING HomeBank este în medie de o dată la 2 zile, în schimb nu vizitează un office mai des de o dată pe an.

Anul trecut numărul de interacţiuni şi solicitări venite de pe mobil către bancă s-a dublat, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Între septembrie 2017, când a fost lansat creditul de nevoi personale disponibil instant, septembrie 2018, un total de 5.000 de clienţi şi-au luat creditul online, iar 80% dintre creditele online au fost accesate şi aprobate prin mobil.

Sursa: mediafax.ro

Noutăți similare