Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Demisie surpriză la Societe Generale – vicepreședintele Didier Valet părăsește compania după 26 de ani

Demisie surpriză la Societe Generale – vicepreședintele Didier Valet părăsește compania după 26 de ani Sursa foto: euromoney.com

Demisia vine în urma neînțelegerilor referitor la probele din dosarul manipulării dobânzilor Libor, scrie Financial Times.

Didier Valet a devenit unul din cei mai importanți bancheri care își pierde jobul în urma scandalului cu manipularea dobânzii Libor. Demisia vine în urma unui anunț făcut miercuri seara de către grupul francez.

Într-un comunicat al grupului Francez, Societe Generale menționează că demisia are loc datorită unor divergențe asupra unui subiect de ordin legal, fără a fi specificat care anume.

Didier Valet era considerat favoritul pentru a prelua postul de Președinte al grupului Societe Generale, ocupat la moment de Frederic Oudea. Sursele Financial Times consideră că demisia vine în urma neînțelegerii cu dl Oudea în ceea ce privește soluționarea problemei legate de Libor, investigate de autoritățile americane.

Domnul Valet, care a lucrat pentru SocGen timp de 26 de ani, în calitatea de vicepreședinte avea responsabilități în domeniile de corporate & investment banking, managementul activelor, private banking ș.a. Înainte de aceasta, a condus divizia de corporate & investment banking timp de 5 ani, supraveghind divizia unde presupusele manipulări ale dobânzii Libor au avut loc.

Sursa: ft.com / bancamea.md

Noutăți similare