Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

Clienții HSBC din China pot face plăți și transferuri cu un selfie, pînă la $7.600 pe zi

Clienții HSBC din China pot face plăți și transferuri cu un selfie, pînă la $7.600 pe zi Sursa foto: hsbc.com

Clienții HSBC din China pot să facă acum plăți cu un selfie, datorită introducerii tehnologiei de recunoaștere a feței, anunță banca prin intermediul unui comunicat de presă.

Inovația dată permite oamenilor să adauge la contul lor noi destinatari și să le transfere ușor și sigur bani prin intermediul telefonului mobil. Este cea mai nouă metodă de utilizare a datelor biometrice de către HSBC – măsurarea caracteristicilor unice fizice pentru a verifica identitatea persoanelor. În acest mod bankingul devine mai simplu și mai rapid.

Cu ajutorul noului sistem, clientul doar clipește în fața camerei prin utilizarea modului “selfie”. După aceasta, identitatea clientului este verificată în comparație cu o fotografie păstrată în baza de date a băncii. Dacă fotografia corespunde, și clientul introduce un cod corect în aplicația mobilă, el poate transfera până la 50.000 RMB, aproximativ $7.600 pe zi.

Anterior clienții trebuiau să utilizeze un dispozitiv (token) pentru autentificare și transferuri bancare.

China este prima țară unde HSBC folosește tehnologia de recunoaștere a feței în acest mod.

Conform unui raport al HSBC, Oamenii din Asia au mai multă încredere tehnologiile noi decât cei din Europa sau America de Nord. Mai mult de 60% din chinezi cred că datele biometrice precum recunoaștere feței sau a amprentei digitale, vor fi unica metodă de acces la serviciile bancare peste 10 ani, conform raportului Trust in Technology.

Sursa: hsbc.com / bancamea.md

Noutăți similare

Maibank – de 5 ani mereu cu tine

În urmă cu cinci ani, pe 13 mai 2018, maib a lansat aplicația maibank pentru a îmbunătăți experiența clienților și a oferi oportunitatea de a face banking oriunde și oricând...