Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

BNM ia în calcul toate scenariile posibile în cazul conflictului de la Victoriabank

BNM ia în calcul toate scenariile posibile în cazul conflictului de la Victoriabank Sursa foto: noi.md

În conflictul Consiliului de Administrație al Victoriabank cu top-managerii trebuie să se clarifice instanțele de judecată. Despre aceasta a comunicat guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, scrie newsmaker.md cu referire la un interviu acordat de către guvernator ziarului “Ekonomiceskoe Obozrenie” (Экономическое Обозрение).

“În acest caz întrebarea pentru noi ar fi următoarea – trebuie oare BNM sau CNPF să intervină și conteste deciziile instanțelor judecătorești, la care se adresează părțile din conflict? Luând considerație că instanțele de judecată în țara noastră funcționează așa cum funcționează, eu consider că oricare alte organe de stat nu au dreptul să intervină”, a declarat Dorin Drăguțanu.

Conform dumnealui, “BNM, în calitate de organ de supraveghere, în situația când Consiliul de Adminsitrație este lipsit de împuterniciri de către instanța primară de judecată, nu-i rămâne decât să urmărească acțiunile membrilor consiliului aleși anterior și să aștepte decizia finală a instanțelor de judecată.”

După cum a menționat guvernatorul, BNM ia în calcul toate scenariile posibile, chiar și introducerea supravegherii externe. “Dacă vom vedea blocarea activității băncii în urma deciziilor judecătorești de suspendare a ambelor organe de conducere a băncii (consiliul de administrație și management), în asemenea caz BNM va trebui să aplice măsuri extraordinare”, a relatat Dorin Drăguțanu în interviu.

Guvernatorul și-a exprimat speranța că totuși “conflictul va fi rezolvat fără prea multe pierderi în baza legitimității deciziilor instanțelor superioare de judecată”.

Material preluat și tradus de pe newsmaker.md.

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...