Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BNM a respins candidatura lui Gheorghe Papuc la funcția de președinte al CA al Băncii Sociale

BNM a respins candidatura lui Gheorghe Papuc la funcția de președinte al CA al Băncii Sociale Sursa foto: Adevarul

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a respins candidatura fostului ministru de Interne Gheorghe Papuc la funcţia de preşedinte al Consiliului de administrație al Băncii Sociale, scrie agora.md cu referire la publicaţia Logos-press.

Această candidatură a fost desemnată în cadrul adunării extraordinare a acționarilor din 11 august. De asemenea, Banca Naţională nu a acceptat candidatura membrului Consiliului, Victor Andronachi.

Potrivit informaţiei publicate pe site-ul băncii, preşedinte interimar al Consiliului de administrație al Băncii Sociale este în continuare Natalia Rahuba, iar printre membri se numără Leontie Suholitco, Valentin Culev (care anterior a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Sociale), Vladimir Novosadiuc şi alţii.

La sfârșitul lunii iunie, Natalia Rahuba a fost desemnată să asigure interimatul funcției de președinte interimar al acestei bănci, dar și președinte interimar al Consiliului de Administrație.

Anterior, președintele Băncii Sociale, Sergiu Albot, a demisionat din funcție, însă motivele nu au fost anunțate. Plecarea sa a fost urmată de demisia unui membrului Consiliului de Administrație al băncii, Iaroslav Levința.

Sursa: agora.md

Noutăți similare