Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

BERD împreună cu JC Flowers au cumpărat Piraeus Bank România

BERD împreună cu JC Flowers au cumpărat Piraeus Bank România Sursa foto: nineoclock.ro

Fondul de investiții JC Flowers & Co și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au finisat achiziția Piraeus Bank din România, anunță un comunicat de presă al BERD. 

Aceasta este subsidiara din țara vecină a grecilor de la Piraeus Bank.

BERD va deține 19% din acțiunile băncii, în timp ce JC Flowers & Co a cumpărat 76,1% din capitalul instituției financiare din România. Celelalte 4,9% din acțiuni vor fi cumpărate de managementul băncii.

Compania mamă a Piraues Bank România, este una din cele 4 bănci sistemice grecești. Piraeus Bank Greece își vinde activele din străinătate și cele non-core, aceasta fiind parte a procesului de transformare sectorului financiar din Grecia, plan agreat cu Comisia Europeană.

În România Piraeus Bank deservește mai mult de 300.000 clienți printr-o rețea de aproape 100 de subdiviziuni. Numărul de angajați al băncii din România depășește 1.200 de persoane.

JC Flowers este un fond de investiții creat în 1998. De atunci compania a investit mai mult de $15 miliarde într-un portofoliu de 53 de companii din 18 țări. Fondul gestionează la moment active de $6 miliarde și are birouri la New York și Londra.

Sursa: ebrd.com / bancamea.md

Noutăți similare