Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

BERD a început procesul de consolidare a acțiunilor Victoriabank

BERD a început procesul de consolidare a acțiunilor Victoriabank Sursa foto: facebook.com/VictoriaBankMD

Procesul de preluare de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a Victoriabank a demarat, scrie publicația mold-street.com

Astfel pe 24 mai, în afara pieței reglementate sau MTF a fost înregistrată o tranzacţie cu 27,56% din acţiunile Victoriabank. Valoarea totală a tranzacţie a fost de 620,46 milioane lei, sau circa 27,81 milioane de euro la cursul oficial de schimb.

E vorba de pachetele de 15,06% de acţiuni deţinute la Victoriabank de BERD şi 12,5% deţinute de Alpha Bank din România.

Potrivit Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, tranzacţia a avut loc sub forma de “depunere a valorilor mobiliare ca aport la capitalul social al societății cu răspundere limitată sau al persoanei juridice nerezidente”.

Altfel spus acest pachet de acţiuni a fost depus în capitalul social al unei alte companii. Conform newsmaker.md, compania se numește VB Investment Holding B.V., este înregistrată în Olanda și a fost creată special pentru această tranzacție.

Tranzacţia a fost autorizată de Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Principalii acționari ai Victoriabank, conform site-ului băncii sunt:

Sursa: mold-street.com / newsmaker.md

Noutăți similare

Victoriabank a achiziționat BCR Chișinău

Victoriabank a achiziționat azi BCR Chișinău și marchează astfel o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală cumpără integral o altă instituție bancară din Moldova ...