Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271
Lu: € 19,1544 lei 0,0113 $ 17,8513 lei 0,0205

BCE presează Societe Generale să numească rapid un succesor pentru directorul adjunct Didier Valet

BCE presează Societe Generale să numească rapid un succesor pentru directorul adjunct Didier Valet Sursa foto: AFP / ft.com

Banca Centrală Europeană presează grupul francez Societe Generale să accelereze procedurile de desemnare a unui succesor pentru directorului general adjunct Didier Valet, care luna trecută şi-a anunţat brusc demisia, scrie bursa.ro cu referire la Bloomberg.

Potrivit surselor Bloomberg, direcţia de supervizare de la BCE şi-a exprimat unele îngrijorări cu privire la absenţa planurilor de succesiune care îl privesc pe directorul general Frederic Oudea, în situaţii de urgenţă. Acest lucru a determinat banca franceză să înceapă căutările pentru un nou director general adjunct atât în interiorul, dar şi în afara băncii.

La mijlocul lunii trecute, Societe Generale a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţă că Didier Valet (foto), directorul general adjunct responsabil cu activităţile de investment banking, a demisionat "în urma unor divergenţe cu privire la gestionarea unui anumit dosar juridic". Societe Generale nu a oferit alte detalii în comunicatul său cu privire la dosarul juridic în cauză, subliniind doar că Didier Valet a demisionat pentru a apăra interesul general al băncii.

Chiar dacă Societe Generale are alţi doi directori generali adjuncţi, Severin Cabannes şi Bernardo Sanchez Incera, sunt analizaţi candidaţi interni precum directorul financiar, Philippe Heim, şi directorul de risc, Diony Lebot.

Acestora li se adaugă şi câţiva directori externi, printre care directorul diviziei de investment banking de la HSBC Holdings, Samir Assaf, bancherul de investiţii de la Morgan Stanley, Franck Petitgas, şi directorul general de la Natixis SA, Laurent Mignon.

Alţi candidaţi care ar putea fi luaţi în considerare sunt Gael De Boissard, care a lucrat la Credit Suisse Group, şi fostul director de la London Stock Exchange Group, Xavier Rolet.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare