Azi: € 19,2262 lei 0,0971 $ 17,7412 lei 0,0322

Banca de Economii revine în proprietatea statului

Banca de Economii revine în proprietatea statului Sursa foto: bancamea.md

Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a anunțat în urmă cu câteva minute că Banca de Economii a revenit în proprietatea statului după decizia Curții Supreme de Justiție de joi, scrie agora.md.

BNM se află acum în procedura de preluare a controlului de la BEM. Statul are acum 56,13%.

Dorin Drăguțanu a anunțat că Banca de Economii a intrat sub administrare specială. La fel, BNM a instituit administrare specială și la Banca Socială.

Guvernatorul a îndemnat instituțiile de presă să nu facă panică, deoarece ar putea fi provocată o criză în sectorul bancar.

„Banca de Economii și Banca Socială funcționează în regim normal și au tot sprijinul autorităților. Am dispus verificarea activității Băncii de Economii din ultimul an", a spus sursa.

Guvernatorul BNM a dat asigurări că situația este sub control și nu există nici un risc pentru deponenții băncilor, iar cele 2 instituții activează în regim normal. Dorin Drăguțanu nu a oferit detalii despre motivele acestei măsuri radicale, dar a infirmat zvonurile precum că decizia ar avea legătură cu anumite tranzacții ce ar fi urmat să aibă loc și în care era implicată și Banca de Economii, anunță mold-street.com

Sursa: agora.md

Noutăți similare