Azi: € 19,1005 lei 0,0054 $ 17,7679 lei 0,0347
Ma: € 19,1701 lei 0,0696 $ 17,7879 lei 0,0200

Acționarii Moldindconbank au ales componența noului Consiliu de Administrație

Acționarii Moldindconbank au ales componența noului Consiliu de Administrație Sursa foto: bancamea.md

Astăzi, 10 iunie 2016, în cadrul Adunării generale ordinare anuale a acționarilor Moldindconbank, a fost aleasă componența noului Consiliu al băncii.

Astfel, din noul Consiliu vor face parte următorii membri:

  • Valerian Mîrzac;
  • Nicolae Curtoglo;
  • Constantin Becciev;
  • Fiodor Iacovlenco;
  • Ion Chicu;
  • Leonid Cerescu;
  • Anatolie Boțorovschi.

Din precedentul consiliu al băncii au fost realeși 4 membri - Valerian Mîrzac, Nicolae Curtoglo, Constantin Becciev, Fiodor Iacovlenco.

Per total acționarii au ales din 12 membri propuși. Cele mai multe voturi din partea acționarilor le-a acumulat actualul Președinte al Consiliului, Valerian Mîrzac (peste 5 mln de voturi), fiind urmat de Anatolie Boțorovschi (3,7 mln de voturi), Nicolae Curtoglo (3,6 mln voturi), Constantin Becciev (3,6 mln voturi), Leonid Cerescu (3,4 mln voturi), Ion Chicu (3,3 mln voturi) și Fiodor Iacovlenco (2,1 mln voturi).

Componența noului Consiliu a fost aleasă pentru o perioadă de 4 ani. Membrii aleși urmează să fie aprobați de către Banca Națională a Moldovei.

La adunarea acționarilor au fost prezenți acționarii si reprezentanții acestora ce dețin 81,9% din capitalul băncii sau deținătorii a aproximativ 4,05 milioane de hârtii de valoare. Fiecare acțiune a oferit acționarului un număr egal de 7 voturi la alegerea membrilor Consiliului.

De asemenea în cadrul adunării acționarilor au fost audiate rapoartele Consiliului băncii, raportul financiar anual pentru 2015, darea de seamă a Comisiei de Cenzori. Toate aceste chestiuni de pe ordinea de zi au fost aprobate unanim.

Referitor la repartizarea beneficiului pentru anul 2015 părerile acționarilor s-au împărțit. Unii acționari nu au fost de acord cu propunerea conducerii băncii de a nu achita dividende și respectiv de a aloca profitul net (în mărime de 143,4 milioane lei) la capitolul profit nerepartizat rămas la dispoziția băncii. Propunerea de a menține profitul la dispoziția băncii a fost votată de către 86% din acționari.

Acționarii băncii au votat unanim și pentru ca atribuțiile Comisie de Cenzori să fie efectuate de către compania Moldauditing SRL, iar auditul anual al băncii pentru 2016 să fie efectuat de compania Moore Stephens KSC.

Vedeți în continuare lista candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Moldindconbank.

Sursa: bancamea.md

Noutăți similare