Azi: € 19,6302 lei 0,0146 $ 16,7901 lei 0,0009

5.000.000 euro – amenda primită de Societe Generale de la autoritățile franceze

5.000.000 euro – amenda primită de Societe Generale de la autoritățile franceze Sursa foto: Jean-Claude Coutausse | Bloomberg

Autoritatea de reglementare financiară din Franţa (ACPR) a anunţat recent că a amendat grupul bancar Societe Generale cu 5 milioane de euro din cauza neglijenţelor în adoptarea măsurilor pentru prevenirea spălării de bani care ar putea finanţa terorismul, scrie economica.net cu referire la AFP.

Amenda vine în urma verificărilor regulate efectuate de ACPR în 2015, în urma cărora s-au constatat neglijenţele băncii, au precizat autorităţile franceze.

Societe Generale a prezentat cu întârziere informaţii către Tracfin, organismul înfiinţat de Ministerul Economiei pentru a urmări parcursul banilor care ar putea fi folosiţi pentru a finanţa terorismul.

În plus, banca nu prezentat date despre unele operaţiuni care ar fi trebui aduse la cunoştinţa Tracfin şi acestea au reprezentat neglijenţe semnificative, ţinând cont de mărimea băncii, a explicat Autoritatea de reglementare financiară din Franţa.

În iunie, ACPR a amendat o altă bancă franceză - BNP Paribas - cu 10 milioane de euro pentru neglijenţe similare.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Sursa: economica.net

Noutăți similare

UniCredit nu planifică să fuzioneze cu Societe Generale

UniCredit se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat recent directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale ...