Azi: € 19,1657 lei 0,0354 $ 17,8718 lei 0,0271

5 bancheri de la Credit Suisse au primit de la FED interdicție de angajare în industria bancară americană

5 bancheri de la Credit Suisse au primit de la FED interdicție de angajare în industria bancară americană Sursa foto: Jin Lee / Bloomberg

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - FED) a luat recent o măsură rară privind interzicerea angajării în industria bancară pentru 5 foşti bancheri sau manageri de la grupul bancar elveţian Credit Suisse, după ce aceştia au fost acuzaţi că i-au ajutat pe clienţii americani să evite plata taxelor, scrie bursa.ro cu referire la Reuters.

În luna mai a anului trecut, Credit Suisse şi-a recunoscut vinovăţia pentru rolul său într-o schemă de evitare a platei taxelor şi a ajuns la un acord cu autorităţile americane în urma căruia a plătit o amendă de 2,5 miliarde de dolari, conform Agerpres.

Într-un comunicat publicat recent, FED a informat că angajarea în continuare într-o bancă a celor 5 foşti angajaţi ai Credit Suisse (Markus Walder, Marco Parenti Adami, Susanne Ruegg Meier, Michele Bergantino şi Roger Schaerer) ar “afecta încrederea opiniei publice în acea instituţie”.

Toţi cei 5 bancheri au fost puşi sub acuzare de un tribunal american, dar rămân în Elveţia.

FED a subliniat că interdicţia este în vigoare pentru o perioadă nedefinită, exceptând situaţia în care acuzaţiile împotriva lor sunt retrase.

Sursa: bursa.ro

Noutăți similare