Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

BNM sancționează Mobiasbancă pentru nerespectarea unor cerințe ale legislației în vigoare

BNM sancționează Mobiasbancă pentru nerespectarea unor cerințe ale legislației în vigoare Sursa foto: mobiasbanca.md

Despre acest fapt anunță Banca Națională a Moldovei pe site-ul instituției.

Sancțiunea aplicată Mobiasbancă Groupe Societe Generale este sub formă de avertisment și a fost aplicată în urma hotărârii Comitetului executiv al BNM nr. 296 din 29 noiembrie 2018.

Avertismentul a fost aplicat pentru următoarele încălcări:

  • nerespectarea unor cerințe ale legislației referitoare la: asigurarea integrității unor date aferent tranzacțiilor efectuate, într-o formă care ar permite determinarea veridicității acestor date; asigurarea securității informației în cadrul băncii.
  • alte încălcări și neajunsuri constatate în cadrul controlului se referă la existența deficiențelor în sistemul de control intern al băncii și cadrul de administrare (ce țin de: condițiile efectuării tranzacțiilor cu unele persoane afiliate băncii, neasigurarea efectuării auditului tuturor activităților/operațiunilor externalizate, prezentarea rapoartelor la BNM cu unele erori), precum și în domeniile: prevenirii și combaterii spălării banilor, serviciilor de plată și sistemelor de plăți, regimului rezervelor obligatorii.

Banca activează în regim normal și prestează toate serviciile propuse, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontare.

Pentru mai multe detalii despre sancțiunile aplicate băncilor accesați bnm.md.

Sursa: bnm.md

Noutăți similare