Azi: € 19,0283 lei 0,0626 $ 17,6449 lei 0,0024
Lu: € 19,0208 lei 0,0075 $ 17,6380 lei 0,0069

Vnesheconombank va primi de la statul rus 30 miliarde de ruble pentru majorarea capitalului

Vnesheconombank va primi de la statul rus 30 miliarde de ruble pentru majorarea capitalului Sursa foto: M.Stulov / vedomosti.ru

Prima etapă de majorare a capitalului a Vnesheconombank în mărime de 30 miliarde de ruble va asigura respectarea de către bancă a tuturor normativelor, anunță un comunicat plasat pe site-ul VEB.

“Majorarea capitalului VEB-ului, care a fost discutată la ședința cu prim-ministrul Rusiei Dmitriy Medvedev, va permite Vnesheconombank să respecte normativele stabilității financiare”, a declarat Vladimir Dmitriev, președintele băncii.

Două surse, care cunosc detalii de la acea ședință, au declarat pentru Interfax că s-a luat decizia de a acorda Vnesheconombank 30 miliarde de ruble pentru menținerea lichidității. Vladimir Dmitriev a confirmat această cifră.

“Deciziile luate vor permite băncii să se bazeze pe suportul sistemic și stabil din partea statului, care din contul măsurilor luate și primei etape de majorare de capital în valoare de 30 miliarde de ruble, va asigura o dezvoltare dinamică a VEB și respectarea tuturor normativelor de stabilitate financiară”, a declarat președintele VEB pentru Interfax.

“Toate măsurile luate sunt direcționate pentru respectarea obligațiunilor față de creditorii locali și internaționali, dar și pentru extinderea creditării proiectelor importante ale statului, susținerea exportului industrial, business-ului mic și mijlociu” a adăugat V. Dmitriev.

Amintim că Vnesheconombank, prin intermediul companiei VEB Capital, deține aproximativ 25% din acțiunile Băncii de Economii.

Sursa: veb.ru

Noutăți similare

10 cele mai sigure bănci din Europa Centrală și de Est în 2017

Global Finance a desemnat cele mai sigure bănci în Europa Centrală și de Est (The Safest Banks in Central and Eastern Europe 2017), studiul fiind parte din cel de-al 26-lea clasament anual al celor mai sigure bănci din lumea întreagă. La fel ca și în anul precedent ...