Azi: € 19,1391 lei 0,0243 $ 17,9693 lei 0,0278

Visa lansează 2 proiecte pilot cu utilizarea cardurilor biometrice

Visa lansează 2 proiecte pilot cu utilizarea cardurilor biometrice Sursa foto: gemalto.com

Visa a anunțat recent prin intermediul unui comunicat de presă despre lansarea proiectelor pilot privind utilizarea cardurilor biometrice EMV cu interfață dublă, incorporate cu chip și tehnologia contactless. Proiectele se desfășoară împreună cu 2 instituții financiare: Mountain America Credit Union și Bank of Cyprus

Acestea sunt primele proiecte comerciale de testare a cardurilor biometrice pentru plățile contactless.

Prin intermediul acestor proiecte se va testa utilizarea amprentelor digitale în calitate de alternativă pentru codul PIN sau semnătura de identificare a deținătorului de card.

“Lumea se îndreaptă către un viitor fără parole, iar consumatorii înțeleg cum tehnologia biometrică face viața lor mai ușoară”, a declarat Jack Forestell de la Visa.

Cum funcționează?

Atunci când deținătorul cardului plasează degetul pe sensor, are loc o comparație dintre amprenta actuală și cea stocată inițial pe card. Lumini verzi și roșii sunt integrate în card pentru a indica dacă rezultatul comparației este ok sau nu. Astfel, tranzacția este autorizată, ne mai fiind necesar de introdus PIN-ul sau de semnat fizic.

Mountain America Credit Union are peste 720.000 membri și active în valoare de $7 miliarde. Instituția financiară este prezentă în 5 state din SUA prin 89 de subdiviziuni teritoriale.

Sursa: visa.com

Noutăți similare