Sondaj

Din punct de vedere al finanțelor personale, anul 2018 va fi ...

Noutăţi arrow Internaţional

5.000.000 euro – amenda primită de Societe Generale de la autoritățile franceze

News Sursa foto: Jean-Claude Coutausse | Bloomberg

26 iulie 2017 2

Autoritatea de reglementare financiară din Franţa (ACPR) a anunţat recent că a amendat grupul bancar Societe Generale cu 5 milioane de euro din cauza neglijenţelor în adoptarea măsurilor pentru prevenirea spălării de bani care ar putea finanţa terorismul, scrie economica.net cu referire la AFP.

Amenda vine în urma verificărilor regulate efectuate de ACPR în 2015, în urma cărora s-au constatat neglijenţele băncii, au precizat autorităţile franceze.

Societe Generale a prezentat cu întârziere informaţii către Tracfin, organismul înfiinţat de Ministerul Economiei pentru a urmări parcursul banilor care ar putea fi folosiţi pentru a finanţa terorismul.

În plus, banca nu prezentat date despre unele operaţiuni care ar fi trebui aduse la cunoştinţa Tracfin şi acestea au reprezentat neglijenţe semnificative, ţinând cont de mărimea băncii, a explicat Autoritatea de reglementare financiară din Franţa.

În iunie, ACPR a amendat o altă bancă franceză - BNP Paribas - cu 10 milioane de euro pentru neglijenţe similare.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Sursa: economica.net