Azi: € 19,2067 lei 0,1825 $ 17,9940 lei 0,1124

(video) Veaceslav Ioniță denunță o schemă de fraude de la Banca de Economii

(video) Veaceslav Ioniță denunță o schemă de fraude de la Banca de Economii Sursa foto: newsmoldova.md

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a declarat astăzi presei că a constatat o schemă de fraudare la Banca de Economii. Potrivit calculelor, în ultimele trei luni s-ar fi furat circa 120 milioane de lei, însă Veceaslav Ioniță a precizat că suma aceasta ar putea fi și mai mare, scrie agora.md.

 „În această schemă sunt firme, sunt off-shore-ruri, eu am documente care demonstrează acest lucru. Deja am primit amenințări că voi fi scos din comisie. Deocamdată situația este stabilă la BEM, dar problema este mult mai grava, sper că toate organele se vor autosesiza, voi informa toate ambasadele, organizațiile internaționale, inclusiv Banca Mondială”, a declarat Veaceslav Ioniță.

„În ultimele luni, am adunat dovezi că banii au fost scoși din bancă prin credite false, prin firme off-shore. Informația pe care o deținem mai trebuie completată, dar suma ar putea ajunge la jumătate de miliard de lei, pe alte perioade urmează să primim date”, a mai spus deputatul.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a mai spus că acest subiect va fi pus în discuție la ședința de săptămâna viitoare, întrucât astăzi nu există cvorum.

Vedeți în continuare declarațiile lui Veaceslav Ioniță. președintele comisiei Economie, buget și finanțe.

Sursa video: privesc.eu

Sursa: agora.md

Noutăți similare